Buy this product
400 Lekë

Ëndrra e Ismail Qemalit ( Published by: Argeta LMG in 2012 )


Drama “Ëndrra e Ismail Qemalit”, e shkruar nga Bashkim Kozeli.Një rrëfim dramatiko-poetik i Ismail Qemalit dhe disa vegime takimesh të rëndësishme të tij; në rrugëtimin e vështirë për realizimin e një ëndrre të madhe. Rrëfimi i viteve 1917-1918, përpara dy gazetarëve të huaj, gërshetuar me ndryshimin e këndvështrimit të tij rreth platformës për realizimin e qëllimit: shpalljes së mëvetësisë së Shqipërisë. Në vepër parakalojnë dhe personazhe që e adhurojnë dhe një grup tjetër që duan ta pengojnë apo edhe më keq: t’i marrin jetën…Në fund, plaku i urtë, me shumë modesti e fisnikëri, e mbyll me përshkrimin e ditëve të fundit të nëntorit 1912, rrëfimin dhe na jep mesazhin, se ky vend do të bëhet e do të rrojë po qe se ata burra që do ta drejtojnë, do ta duan atdheun më shumë se veten…

Price: 400 Lekë
Buy this product
400 Lekë

Product Details

  • Publisher: Argeta LMG (2012)
  • Published in: 2012
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 99956-17-93-5
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 72
  • Book dimensions: 139 x 205 x 5 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania