Blije këtë produkt
1200 Lekë

Zhvillime urbane: tradita dhe risi Rasti i Kamzës ( Botuar nga: Pika pa sipërfaqe në 2021 )

Autori:  Alfred Halilaj

Në këtë libër trajtohet farefisnia në zonat paraurbane. Lëvizjet e mëdha demografike në Shqipëri pas vitit 1990 u shoqëruan me ndryshimin e vendbanimit të 34-tave të popullsisë duke zgjeruar periferitë e qyteteve të mëdha, por më së shumti Tiranës dhe Durrësit. Një prej zonave më tipike ku u vendosën banorët e rinj është Kamza. Ndryshimi i vendbanimit nuk do të thotë ndryshim i menjëhershëm kulturor dhe shkëputje e prerë me të shkuarën. Ky studim synon të krahasojë dhe analizojë përvijimin ose jo të lidhjeve farefisnore të banorëve të ardhur. Kamza gjatë këtyre 27 viteve u popullua kryesisht me banorë të zonave veriore dhe verilindore, por duhet thënë se ky vendbanim mban bashkë banorë që vijnë nga rreth 34 qytete të Shqipërisë. Autori duke marrë pjesë në jetën e përditshme në komunitet përmes punës etnografike në terren, si dhe studimit të asaj çfarë ndodh në të tashmen në jetën e banorëve të rinj, synon të shqyrtojë objektivisht gjithë dinamikat sociale.

Çmimi: 1200 Lekë
Blije këtë produkt
1200 Lekë

Detajet e Librit

  • Shtëpia Botuese: Pika pa sipërfaqe (2021)
  • Botuar në: 2021
  • Gjuha e publikimit: Shqip
  • ISBN-13: 978 1 56581 231 4
  • Formati: me kapak të hollë
  • Nr. faqe: 445
  • Përmasat e librit: 140 x 210 x 37 mm

Njihu me Autorin

Alfred Halilaj -

ALFRED HALILAJ ka kryer studimet në Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Shkencave Sociale, në degën Filozofi-Sociologji. Ai ka shërbyer si mësues dhe nën/drejtor i gjimnazit "Ibrahim Rugova", si dhe drejtor i "Shkollës profesionale" në qytetin e Kamzës. Ai ka doktoruar në Akademinë e Studimeve ...

Më shumë rreth autorit
 
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania