Buy this product
600 Lekë

Zemra vërtitëse ( Published by: Botime Pegi in 2017 )


Në një fshat të numbur irlandez, menjehere pas krizes së rëndë ekonomike, fillojnë të dalin në sipërfaqe tensione të rrezikshme. Lupa zmadhuese e Donal Ryan përqendrohet në tablonë e ngjarjeve që zhvillohen rreth falimentimit të një ndërmarrjeje ndërtimi; lidhje dashurie, tradhti, raporte familjare të shkatërruara, një vrasje dhe një rrëmbim gjejnë hapësirë po aq të natyrshme sa dhe veprimet e diktuara nga dashuria, nga shpirti i solidaritetit, nga dinjiteti dhe respekti. Përmes një kori me 21 zëra unikë, ku secili rreket të rrëfejë këndvështrimin e vet të së vërtetës, na shpaloset para syve një përrallë e vetme dhe origjinale. I ndjeshëm e tepër njerëzor, ai arrin të artikulojë fjalët dhe mendimet e një brezi të tërë. Në të, gjithçka përshkruhet me një stil të veçantë, të ashpër dhe të gjallë, ironik dhe gjithëpërfshirës "Zemra vërtitëse" ka tërhequr vëmendjen e kritikës dhe ka fituar The Guardian First Book Award (2013), çmimin "Libri i Vitit" në Çmimet e Librit Irlandez; ka qenë konkurrent në Dublin IMPAC Literary Atvard dhe në Man Booker Prize (2013). Në vitin 2015, fitoi Çmimin Europian për Letërsinë.

Price: 600 Lekë
Buy this product
600 Lekë

Product Details

  • Publisher: Botime Pegi (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-248-49-7
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 152
  • Book dimensions: 125 x 205 x 12 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania