Buy this product
1200 Lekë

Xhevahiri i Medinës ( Published by: Bota Shqiptare in 2009 )

Author:  Sherry Jones
Translator:  Nikolla Sudar

Ajo ishte bota e Aishes, bijë e Ebu-Bekirit. Kur ajo u Iind në vitin 613, gratë konsideroheshin pronë, zotërim i burrave, dhe ishin aq pa vlerë, saqë prindërit e tyre mund t'i groposnin të gjalla, nëse në atë vit do të kishin lindur shumë vajza. Që kur Aishen e fejuan në moshën gjashtëvjeçare, e kishin mbyllur në shtëpinë e prindërve, ia kishin ndaluar të vraponte e të luante jashtë, kurse me djemtë nuk i lejohej as të fliste. Por, megjithatë, ajo u bë një grua e fuqishme dhe me autoritet; u shndërrua në një bukuroshe flokëkuqe e të përmendur, me një mendje të zhvilluar dhe gjykim të mprehtë, duke u bërë një këshilltare politike me ndikim. Aishja u dallua si një luftëtare e dijetarit të fesë, duke u bërë personazh në njërën nga rrëfimet më prekëse të dashurisë që mbahen mend, si bashkëshorte e zgjedhur e Profetit Muhamed.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Bota Shqiptare (2009)
  • Published in: 2009
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99956-11-82-8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 520
  • Book dimensions: 140 x 205 x 35 mm

More About the Author

Sherry Jones -

All rights reserved. © 2015 Library Albania