Buy this product
1000 Lekë

Xheni Gerhard ( Published by: Ombra GVG in 2007 )

Author:  Theodore Dreiser
Translator:  Aleksandër Koli

Xheni Gerhardi është simbol i feminitetit të shoqërisë amerikane e vendosur mes humanizmit e situatave të rënda sociale, e ndodhur përbri dinamikës së zhvillimit të një shoqërie në udhëkryq dhe civilizimit ekstrem.Shumë kritikë mendojnë se materiali autobiografik i vizatuar me detajet te holla, e veçon Drajzer nga të gjitha shkrimtarët e tjerë te kohes, nga përshkrimi i mizanskenave të gjalla, situatave depresive dhe atmosferës shpresëmbytëse. Stili realist, njohja e ligjeve të kapitalizmit, përcaktojnë përfundimisht qëndrimm letrar, drejtimi i të cilit merr karakter spikates në krijimtarinë e Drajzerit. Xheni Gerhardi nuk është vetëm personazhi më i dashur i Drajzerit, por është edhe fenomen tipologjik shoqëror, i drejtimit letrar të një brezi të caktuar ku më dominanti është emri i Teodor Drajzerit. Xheni Gerhardi është madheshtore. Kjo është vepra më përfaqësuese e Drajzerit.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2007)
  • Published in: 2007
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 999-27-779-5-9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 440
  • Book dimensions: 130 x 200 x 30 mm

More About the Author

Theodore Dreiser -

All rights reserved. © 2015 Library Albania