Faqja e autorit

Vladimir Makanin


V. Makanin u lind më 1937 në Orsk të Rusisë.


Ka mbaruar Universitetin Shtetëror të Moskës dhe është punësuar si matematikan deri në vitin 1960 në Akademinë Ushtarake. Më ka punuar pas në një shtëpi botuese.


Stili i të shkruarit të Makaninit mund të vlerësohet si thellësisht realist.


Veprat e tij janë përkthyer në shumë gjuhë kryesore të botës, duke fituar në të njëjtën kohë edhe mjaft çmime të rëndësishme letrare, si:

1993 - Russian Booker Prize, 1998 - Pushkin Prize, 1999 - State Prize of the Russian Federation, 2001 - Italian Premio Pinne.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania