Buy this product
1800 Lekë

Verëtaria Praktike ( Published by: in 2019 )

Author:  Andrea Shundi

Libri përbëhet nga 26 krerë, të radhitur simbas tematikës në vijimësi të proceseve teknologjike. ri.enderime gjithashtu Shtëpii Fillohet me 'lëndën e parë", me rrushin, në vështrimin e përbërjes kimike dhe përmbajtjes së lëndëve ushqyese - të pjekjes - të vjeljes së tij. Vijohet me përpunimet e mushtit dhe me biologjinë e tharmeve/fermenteve e tharmimet/fermentimet alkoolore dhe ato mollore-qumështore/malolaktike me veçantitë e prodhimit të verërave të kuqe, të bardha etj., me proceset e verëzimit siç janë zbrujtja/macerimi, rienësimet/toçitjet, filtrimi, stabilizimi, pjekurimi/maturimi, moshimi; për të përfunduar me sëmundjet në verë. Libri përmbyllet me krerët për prodhimin e verërave biologjike dhe të atyre shtëpiake, për shishezimin e verërave dhe ngjërimet/degustimet e tyre. Lëndët shtesë dhe ndihmëse në proceset verëtare, aparaturat, mjetet, pajisjet etj. që përdoren në venari/bodrum/kantinë, paraqiten në përmasat që i takojnë këtij lloji libri.

Price: 1800 Lekë
Buy this product
1800 Lekë

Product Details

  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9951-771-45-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 303
  • Book dimensions: 168 x 236 x 20 mm

More About the Author

Andrea Shundi -

Prof. Dr. Andrea Shundi lindi në Tiranë më 1934. Mbas përfundimit të gjimnazit, studimet për agronomi i kreu në Universitetin Bujqësor të Tiranës. Nga 43 vjet veprimtari (1956-99) deri sa doli në pension, gjysmën e zhvilloi në institucione shkencore: Instituti i Kërkimeve Bujqësore në Lushnjë ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania