Buy this product
1500 Lekë

Vepra 4 ( Published by: in 2012 )

Author:  Gjergj Fishta

Vëllimi i katërt, "Epika" përfshin epopene e mirënjohur "Lahuta e Malcis", dhe poemën e pambaruar "Mojs Golemi", që evokon epokën e Skënderbeut. "Lahuta...", padyshim kryevepra letrare e autorit dhe e letërsisë shqiptare të gjysmës së parë të shekullit njëzet, gjithashtu, është botuar si vepër e plotë në vitin 1937, por bleni i parë i saj "Marash Uci" u botua që me 1904-5.

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Published in: 2012
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 9992783702
  • Format: Hardcover
  • Page nr.: 656
  • Book dimensions: 145 x 214 x 55 mm

More About the Author

Gjergj Fishta -

“Fishta asht nji Homer shqiptar. Ai nuk asht vetëm nji poet i madh kombëtar. Ai asht nga ma të mëdhajt në botë. E randsishme asht që ai të njihet prej saj”. - Zef Valentini Gjergj Fishta (Fishtë, 23 tetor 1871 - Shkodër, 30 dhjetor 1940) ishte frat, shkrimtar (poet e prozator), përkthyes, publicist, ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania