Buy this product
600 Lekë

Vargjet e lira dhe novelat e qytetit të veriut ( Published by: Migjeni in 2009 )


Poezia e Migjenit, një poezi novatore, u bë shprehëse e fuqishme e pakënaqësisë ndaj realitetit, e urrejtjes ndaj dhunës dhe shfrytëzimit, ndaj mashtrimit politik, shoqëror dhe hipokrizisë. Duke shpërthyer drejtpërdrejt nga jeta e gjallë ajo pasqyroi botën shqiptare në vitet '30 me protestat, dhimbjet, ëndrrat dhe shpresat për të ardhmen. Vëllimin e tij "Vargjet e lira", Migjeni e hapte me vjershën "Parathënia e parathënieve", ku shpërthen gëzimi i tij se shekulli ka nisur të çlirohet prej skllavërisë shpirtërore. Pas kësaj, vjershat e veta Migjeni i ka ndarë në gjashtë cikle: "Kangët e ringjalljes", "Kangët e mjerimit", "Kangët e perëndimit", "Kangët më vete", "Kangët e rinisë" dhe "Kangët e fundit". Në ciklin e parë bëjnë pjesë pesë nga vjershat më të mira të Migjenit. Filli që i bashkon këto vepra është gëzimi për lindjen e "njeriut të ri".

Price: 600 Lekë
Buy this product
600 Lekë

Product Details

  • Publisher: Migjeni (2009)
  • Published in: 2009
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99956-718-4-6
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 172
  • Book dimensions: 140 x 205 x 14 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania