Buy this product
800 Lekë

Tao te ching: Rruga drejt virtytit ( Published by: Ombra GVG in 2021 )

Translator:  Iljaz Spahiu

Pavarësisht debateve dhe paqartësive lidhur me autorin e kësaj vepre, është pranuar tashmë se ajo është shkruar nga Li Er, i cili sipas legjendës, ka pasur mjekër dhe vetulla të bardha qysh në lindje, prandaj nga pasardhësit u quajt Laozi (Plaku / Plaku i urtë). Laozi ka lindur në fund të periudhës së pranverë-vjeshtës, pra rreth 2500 vjet përpara dhe konsiderohet si filozof, mendimtar e historian i madh i Kinës antike, si themelues dhe përfaqësuesi kryesor i shkollës së Taoizmit. Po kështu Laozi është cilësuar si një ndër njerëzit më të famshëm të kulturës botërore si dhe renditet ndër 100 historianët më të famshëm të botës. Doktrina e tij ka luajtur rol të rëndësishëm për gjithë zhvillimin e filozofisë kineze.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2021)
  • Published in: 2021
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 06 294 9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 135
  • Book dimensions: 150 x 210 x 14 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania