Buy this product
1000 Lekë

Studime filologjike për letërsinë romantike arbëreshe ( Published by: Naimi in 2012 )

Author:  Matteo Mandalà

Në librin "Studime filologjike për letërsinë romantike arbëreshe" të prof. Matteo Mandala gjithçka është e re për lexuesin shqiptar. Të reja janë leximet e trashëgimit letrar në botën arbëreshe, prej veprave të De Radës, Gavril Darës, Zef Skiroit, Frangjisk Santorit, Emanuele Bideras dhe autorëve më të hershëm, si Nikollë Keta e Nikollë Filja. Prapa këtij libri qendrojnë dekada të tëra pune murgu, pune për të tjerët, një virtyt gati i harruar ndër ne; pune në shërbim të lehtësimit të kërkimeve, që zakonisht i bëjnë nxënësit për mjeshtrit dhe jo anasjelltas. Megjithëse autori ka preferuar ta titullojë librin e tij "Studime filologjike për letërsinë romantike arbëreshe", kemi të bëjmë me një vepër që kërkon rishqyrtime kritike për gjithë historinë e letërsisë shqipe, duke përfshirë periudhizimin e saj, ndryshimin e kalendarëve, karakterizimin e dukurive dhe zhvillimeve kulturore e letrare, prekjen e status quo-së së deritashme, funksionimin e një sistemi letrar që mbështetet mbi njësinë e gjuhës, historinë e gjinive letrare, historinë gjenetike të veprave, vështrimin krahasues të varianteve të tyre.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Naimi (2012)
  • Published in: 2012
  • ISBN-13: 978-9928-109-42-2
  • Page nr.: 375
  • Book dimensions: 140 x 215 x 30 mm

More About the Author

Matteo Mandalà -

All rights reserved. © 2015 Library Albania