Buy this product
1000 Lekë

Studime ( Published by: Dudaj in 2017 )

Author:  Abaz Dojaka

Abaz Dojaka, "Doktor i shkencave", etnograf, specialist në fushën e etnologjisë sociale. Mbi bazën e hulumtimeve në terren hartoi një varg studimesh për familjen, martesën, ceremoninë e dasmës, artin popullor, për probleme të ndryshme shoqërore, por edhe për enët e orenditë shtëpiake dhe veshjet popullore. Ka botuar monografinë “Martesa në Shqipëri”, është bashkautor i botimit “Arti popullor në Shqipëri” dhe “Veshjet popullore në Shqipëri”. Për shumë vite ka qenë pedagog i Etnologjisë në Universitetin e Tiranës. Në vitet 1990-1993 ka qenë Kryetar i Shoqatës Atdhetare ÇAMËRIA.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dudaj (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99943-0-466-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 544
  • Book dimensions: 164 x 239 x 27 mm

More About the Author

Abaz Dojaka -

All rights reserved. © 2015 Library Albania