Buy this product
800 Lekë

Sonete ( Published by: Onufri in 2013 )

Author:  Uilliam Shekspir

Për lexuesin shqiptar është e njohur mirë gjenia dramatike e Shekspirit nga përkthimet e mjaft prej dramave të tij, sidomos nëpërmjet përkthimeve mjeshtërore të at Fan S. Nolit. Nëpër të 36 dramat e tij janë të shpërndara qindra këngë dhe pasazhe lirike (si kënga e Ofelisë së marrosur te "Hamleti", profetizimi i magjistricave te "Makbethi" mjaft pasazhe tek "Antoni dhe Kleonatra" etj.), por me botimin e plotë të "Soneteve" lexuesi shqiptar do të ketë rastin të njihet me veprën e tij më të mirë poetike dhe të konsideruar njëzëri si një nga perlat më të çmuara të thesarit të poezisë botërore. Veprat e para të Shekspirit në zhanrin e poezisë u shkruan dhe u botuan pasi ai kishte arritur të njihej si dramaturg. Në vitin 1593 u botua "Venusi dhe Adonisi" në vitin 1594 - "Përdhunimi i Lukrecias", në vitin 1598/9 - 20 këngë lirike (midis tyre disa sonete) në "Pelegrini i apasionuar", në vitin 1601 - "Feniksi dhe breshka". Në këtë periudhë, me ndërprerje, Shekspiri filloi të shkruante sonetet, që i vazhdoi deri në vitin 1600. Ato qarkulluan për një kohë të gjatë në rrethin e miqve të tij dhe u botuan vetëm në vitin 1609. Ato u shkruan në kohën kur Shekspiri pati arritur pjekurinë e tij të plotë dhe paraprinë drama të tilla si "Hamleti", "Makbethi", "Otello", "Antoni dhe Kleopatra" etj.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Onufri (2013)
  • Published in: 2013
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-164-46-9
  • Format: Hardcover
  • Page nr.: 178
  • Book dimensions: 142 x 214 x 20 mm

More About the Author

Uilliam Shekspir -

William Shakespeare (shqiptimi: Uiljëm Shejkspjë, në letërsinë shqipe i njohur si Uiliam Shekspir) ishte një dramaturg anglez që lindi më 23 prill 1564 në Stratford mbi Avon dhe vdiq më 23 prill 1616 në po të njëjtin qytet. Uilliam Shekspir e ngriti artin poetik në majat më të larta. Kur flitet për ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania