Faqja e autorit

Sigitas Parulskis


SIGITAS PARULSKIS, poet, prozator, kritik letrar, dramaturg, eseist dhe përkthyes, ka lindur në vitin 1965 në Obelia. Është një nga shkrimtarët bashkëkohorë më të rëndësishëm të Lituanisë. Është diplomuar në vitin 1990 në Universitetin Vilnius për gjuhë dhe letërsi lituaneze. Romanin e parë e ka botuar në vitin 2008. Është autor i tre romaneve dhe disa përmbledhjeve me poezi dhe ese. Veprat e tij janë përkthyer në disa gjuhë. Në vitin 2002 është nderuar me çmimin e Unionit të Shkrimtarëve të Lituanisë.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania