Buy this product
500 Lekë

Si ishte jeta në Kampin e Përqëndrimit në Dahau ( Published by: Maluka in 2020 )


"Në Dahau kudo të vdekur, të varur të helmuar me gaz, të djegur në krematore, të pushkatuar. Një epidemi tifoje i shtonte të vdekurit, prej të mbijetuarve. Unë kam asistuar në ekzekutimin e ushtarëve gjermanë, të arrestuar, sapo kishin mbërritur amerikanët. Aty në Dahau, nga një rastësi fatlume, unë kam gjetur Robert Antelmin, i cili pat qenë arrestuar në qershor 1944 me të tjerë shokë të lëvizjes tonë dhe më pas u internua. Ai ishte i sëmurë kaq keq, sa që tashmë atë e kishin hedhur në qerren e të vdekurve. Kur ne po i ngrinim trupat, ai duke më parë kalimthi, belbëzoi ngathët mbiemrin tim, e më pas emrin. Kolegu që ishte me mua, e dëgjoi dhe më tërhoqi vëmendjen duke më thënë:"Më duket se juve po ju thërret."

Price: 500 Lekë
Buy this product
500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Maluka (2020)
  • Published in: 2020
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 260 31 4
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 112
  • Book dimensions: 140 x 206 x 12 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania