Blije këtë produkt
1200 Lekë

Shteti ( Botuar nga: IRISOFT EDUCATION në 2016 )

Autori:  Platoni
Përkthyesi:  Niko S.Jorgji

“ shteti” është një ndër utopitë e para sociale komuniste por në realitet nuk është ashtu sepse ideali të ashtuquajturës “shtet i drejtë” I platonit është vetëm një idealizëm I cilisynonte ruajtjën e shoqeris me klasa dhe amshimin e polisit.Platoni i pakënaqur me gjendjen ekzistuse të demokracisathinase krion tipin ideal të shtetit per te penguar shkatrrimine polisit antik the skllavopronar. Ai para se gjithash shtetin ekundronte nga aspekti etik, se qëllimi i shtetit është e mira epërgjithshme për shoqrin .Platoni e krahason shtetin mepjesët e ndryshme te shpirtit qe janë në harmoni në mes veti.Pra si shpirti qe përbëhet prej 3 pjesëve:intelektit ,vullnetitdhe epsheve të ulata ashtu edhe shteti përbëhet prej 3kastave:kastes se filozofeve (si intelekti I shpirtit),kastes seluftetarve (vullneti,energjija)dhe kastes se zejtareve dhetregtarve., ndersa sipas tij skllavet janë vetëm vegla të thjeshtapune. Sipas Platonit ndarja e punës eshte e rendesishme përshoqerinë, po ashtu rëndesi kanë edhe pabarazija ekonomike,faktori demografik dhe gjeografik, psikologjija e njerzve,religjioni dhe funksioni edukativ .Në përfundim mund tethuhet se koncepcionet e Platonit kan karakter kryesishtsocial-filozofik

Çmimi: 1200 Lekë
Blije këtë produkt
1200 Lekë

Detajet e Librit

  • Shtëpia Botuese: IRISOFT EDUCATION (2016)
  • Botuar në: 2016
  • Gjuha e publikimit: Shqip
  • ISBN-13: 978-9928-4386-6-9
  • Formati: me kapak të hollë
  • Nr. faqe: 392
  • Përmasat e librit: 147 x 207 x 19 mm

Njihu me Autorin

 
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania