Buy this product
1200 Lekë

Shtëpia e Matrionës ( Published by: Fan Noli in 2017 )

Translator:  Nikolla Sudar

Ajo nuk ishte e dhënë pas paraqitjes së hijshme, pas rrobave, me të cilat zbukuroheshin shëmtirat dhe keqbërëset. E pakuptueshme, madje e braktisur edhe nga i shoqi, ishte grua që kishte varrosur gjashtë fëmijë, por jo tiparin e saj të afrimit me njerëzit. Ajo ishte e huaj për të motrat, për kunatat; e quanin qesharake, sepse me naivitet punonte për të tjerët pa interes. Para se të vdiste, nuk kishte synuar të grumbullonte pasuri. Dhia bardhoshe dhe e pistë, macja çalamane dhe fikuset... përbënin pasurinë e saj. Të tërë ne jetuam pranë saj dhe nuk e kuptuam dot se pikërisht ajo ishte shenjtorja, pa të cilën, sipas fjalës së urtë, nuk vlen fshati. As qyteti. Dhe as tërë toka jonë.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Fan Noli (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-203-73-1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 266
  • Book dimensions: 127 x 204 x 16 mm

More About the Author

Aleksandër Sollzhenjicin -

All rights reserved. © 2015 Library Albania