Buy this product
1000 Lekë

Shqiptarët - kronikë e një filoheleni ( Published by: in 2021 )


Shqiptarët përbëjnë një racë të veçantë midis kombeve të tjera të Evropës. Mendohet se ata janë përfaqësuesit e pellazgëve. Ata e quajnë veten shqiptarë. Disa mendojnë se ata i kanë zënë trojet në të cilat ata banojnë, përpara kohës së Homerit, dhe se ata janë pasardhësit e drejtpërdrejtë të asaj race së cilës i përkisnin Epirotasit dhe Maqedonasit e lashtë si fise me të njëjtën origjinë. Sipas këtyre arkeologëve, Aleksandri i madh duhet të ketë folur një dialekt të vjetër të shqipes në banketet ekstravagante me oficerët e tij Maqedonas.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Published in: 2021
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 9798466279320
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 138
  • Book dimensions: 135 x 202 x 10 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania