Buy this product
1000 Lekë

Shqipëria ( Published by: in 2011 )

Author:  Ben Blushi

Ben Blushi, si shkrimtar me romanin e tij të parë dhe surprizë “Te jetosh në ishull" tronditi skenën letrare shqiptare. Dhjetëra mijëra kopje të shitura, një debat i paparë në media dhe në qarqet letrare e bëri Ben Blushin shkrimtarin me numrin më cë madh të kopjeve të shitura gjatë 20 viteve të fundit. Por jo vetëm kaq. Befasia në stil, në ndërtimin e rrëfimit, në strukturën e gjithë veprës në romanet e tij ishte ndoshta kontributi për një kthim të shijes së letërsis në këto kohë kur ritmi dhe stresi i kohës sonë e largojnë lexuesin nga libri dhe aq më tepër nga letërsia. Këto janë ndoshta dy faktorët e asaj që mund të quhet sot me bindje: Ben Blushi është tashmë një ngjarje letrare. "Të jetosh në ishuil", "Otello, Arapi i Vlorës" dhe romani i ri "Shqipëria" janë nje triptik i kompletuar i një talenti të ri të letërsisë shqipe dhe gjithaq nje fenomen kulturor që meriton të kapërcejë kufijtë e hapësirës shqiptare në dekaden që vjen, duke na dhëne nje tjeter shkrimtar ndërkombëtar shqiptar.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Published in: 2011
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99956-39-58-7
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 604
  • Book dimensions: 140 x 205 x 40 mm

More About the Author

Ben Blushi -

Ben Blushi (lindur më 1 janar 1969 në Tiranë) është politikan, gazetar dhe shkrimtar shqiptar. Ai është deputet i pavarur në Kuvendin e Shqipërisë. Edukimi Universiteti i Tiranës, Fakulteti Filologjik, Dega Gjuhë-Letërsi. Ka punuar gazetar në "Koha Jonë", Deutsche Welle Indipendent dhe Fondacioni ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania