Buy this product
1200 Lekë

Shpirti i gruas ( Published by: Plejad in 2012 )

Author:  Andi Blunden
Translator:  Enkelejd Musabelliu

Kleopatra, mbretëresha e pavdekshme e Egjiptit, "me prejardhje gjysëm maqedonase e (me sa duket) gjysëm greke, "duhet të vendoset gjithashtu mes mbrojtësve të një mbretërie. Shkrimtarët kanë folur shumë për "joshjen e saj seksuale", por historianët që kanë studiuar dokumentat e historisë së saj shkojnë përtej këtij gjykimi sipërfaqësor të personalitetit të saj dhe shohin rolin e saj si administratore dhe mbrojtëse e popullit. Ata na thonë se ajo nuk ishte "veçantërisht e bukur" dhe i joshte burrat e pushtetshëm me anë të aftësive të tjera. Më tej, ata theksojnë fakte të tjera. "Përveç bukurisë së saj joshëse, ajo ishte shumë e edukuar, kishte interes ndaj studimeve letrare, mund të bisedonte në shumë gjuhë të huaja, dhe ishte një organizatore shumë e aftë. Kodi moral nuk kishte ndonjë rëndësi të madhe për të; ajo kishte ligjet e veta. Çelësi për të kuptuar karakterin e saj nuk është seksi, por ambicja e prirur drejt një objekti të vetëm, pushteti."

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Plejad (2012)
  • Published in: 2012
  • Language: Albanian
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 448
  • Book dimensions: 145 x 210 x 30 mm

More About the Author

Andi Blunden -

All rights reserved. © 2015 Library Albania