Buy this product
1200 Lekë

Shpata e Medinës ( Published by: Bota Shqiptare in 2010 )

Author:  Sherry Jones
Translator:  Nikolla Sudar

Si studiuese e gjuhës arabe dhe e civilizimit islam, Sherry Jones, vite me rradhë ka punuar për romanin e saj të parë "Xhevahiri i Medinës", me synimin që botës perëndimore t'i paraqiste njërën nga personalitetet më të jashtëzakonshme të islamit dhe njërën nga gratë më të mëdha në historinë e njerëzimit, Aishe bin Ebu-Bekirin, bashkëshorten më të dashur të të Dërguarit të Allahut, Muhametit. Ndërkohë që "Xhevahiri i Medinës" është romani, që i kushtohet periudhës së rritjes dhe të pjekurisë së Aishes, "Shpata e Medinës" është rrëfimi mbi transformimet e para në botën islame. Ai është rrëfim kushtuar katër Kalifve të Drejtë dhe, para së gjithash, kushtuar Aishes, si një grua e pjekur, si një politikane, si një luftëtare dhe nënë e myslimanëve.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Bota Shqiptare (2010)
  • Published in: 2010
  • Language: Albanian
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 416
  • Book dimensions: 140 x 205 x 30 mm

More About the Author

Sherry Jones -

All rights reserved. © 2015 Library Albania