Buy this product
700 Lekë

Shkrimi Sekret ( Published by: Botime Pegi in 2010 )

Author:  Sebastian Barry
Translator:  Eta Llambro

Ky roman rrëfen për një histori epike të dashurisë, tradhtisë dhe tragjedisë së pashmangshme. Në rininë e saj, Rozanë MekNalti, ishte një nga vajzat më të bukura të Sligos. Në prag të të njëqindtave, ajo shkruan për të kaluarën e saj dhe dorëshkrimin e ruan nën dyshemenë e drunjtë të dhomës. Ajo mëson se Spitali Psikiatrik Rajonal i Roskomonit, vendi ku ajo kaloi pjesën më të madhe të jetës, do të mbyllej dhe doktor Grinit, kujdestarit të saj i ishte caktuar që të vlerësonte gjendjen e pacientëve dhe të vendoste nëse ata mund t'i ktheheshin jetës normale. Roznana përballet me një të ardhme të pasigurtë. Doktor Grini kërkon që të zbulojë nëse Rozana është vërtet e çmendur apo kanë qenë rrethana të tjera ato të cialt e kanë sjellë në Roskomon. Në përpjekje për të kuptuar njëri-tjetrin, ata fillojnë të zbulojnë sekrete të varrosura prej kohësh për veten e tyre. Me librin e tij të fundit "Shkrimi sekret", Sebastian Barry fitoi çmimin James Tail Black për letërsinë, një nga çmimet më prestigjioze në letërsinë angleze, si dhe çmimi më i vjetër në Mbretërinë e Bashkuar. Gjithashtu, me këtë libër ka fituar edhe çmimin Costa Book of the Year. Barry ka qenë dy herë fitues i çmimit Man Booker.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Botime Pegi (2010)
  • Published in: 2010
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 978-99956-58-37-3
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 290
  • Book dimensions: 140 x 210 x 0 mm

More About the Author

Sebastian Barry -

All rights reserved. © 2015 Library Albania