Buy this product
1250 Lekë

Selaniku: Qyteti i fantazmave ( Published by: Dituria in 2011 )

Author:  Mark Mazower
Translator:  Erblina KërçishtaJulinda Mano

Një përjetim interesant i historisë së ndërlikuar, të lavdishme dhe tragjike të një qyteti me mësime pozitive dhe negative për kohën tonë. “Selaniku, qyteti i fantazmave” trajton historinë e një qyteti ku Lindja takon Perëndimin nën sundimin e sulltanëve osmanë. Se si kjo botë perandorake tolerante dhe aktive e kozmopolitane u shfaq dhe më pas u zhduk nën presionin e nacionalizmit, zjarrit dhe nga dy luftërat botërore, është tema e kësaj elegjie të mrekullueshme për atë që humbi, teksa Europa hyri në epokën e modernizmit.

Price: 1250 Lekë
Buy this product
1250 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2011)
  • Published in: 2011
  • ISBN-13: 978-9928-103-10-9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 632
  • Book dimensions: 140 x 208 x 45 mm

More About the Author

Mark Mazower -

All rights reserved. © 2015 Library Albania