Buy this product
1200 Lekë

Sejahatname I ( Published by: Fan Noli in 2018 )


Libri i udhëtimeve të Evlija Çelebiut, emri i vërtetë i të cilit është Mehmed Zilli, na del përpara si një vepër me rëndësi të veçantë nisur nga fakti se ajo na paraqet një panoramë ekonomike, administrative, kulturore e historike të një pjese të konsiderueshme të hapësirës territoriale të Perandorisë Osmane të shek. XVII. Në vetvete, kjo vepër është një shembull dhe burim i dorës së parë të historisë kulturore të zonave e rajoneve që ai ka vizituar. Rëndësinë e kësaj vepre e tregon më së miri numri i madh i ribotimeve të saj, i përkthimeve në disa gjuhë të ndryshme dhe i një numri të madh artikujsh, shkrimesh, monografish të karakterit akademik që janë shkruar mbi këtë punim.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Fan Noli (2018)
  • Published in: 2018
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-251-68-8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 520
  • Book dimensions: 145 x 205 x 25 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania