Faqja e autorit

Ryan Gingeras


Ryan Gingeras, aktualisht profesor në Departamentin e Çështjeve të Sigurisë Kombëtare në Naval Postgraduate School, SHBA, konsiderohet një ndër njohësit më të mirë të historisë së Turqisë, Ballkanit dhe Lindjes së Mesme. Autor i katër librave, si 'Rënia e Sulltanatit: Lufta e Madhe dhe fundi i Perandorisë Osmane' (2014) dhe 'Heroina, krimi i organizuar dhe bërja e Turqisë moderne' (2015).
Libri i tij 'Brigje të pikëlluara', ka marrë çmimet 'Rothschild Book Prize in Nationalism and Ethnic Studies', dhe 'British-Kuëait Friendship Society Book Prize'.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania