Faqja e autorit

Rein Raud


REIN RAUD lindi në Estoni në vitin 1961.
Pasioni për letërsinë ka lindur tek ajo qw kur ishte nxënës në shkollën e mesme. Që nga viti 1974, ka botuar disa përmbledhje poetike, tregime, romane dhe vepra teatrale. Është diplomuar me PhD në Teori Letrare nga Universiteti i Helsinkit në vitin 1994. Raud është njohur si një akademik për teorinë kulturore, letërsinë dhe filozofinë japoneze modeme dhe paramoderne. Rein Raud është vlerësuar me çmimin Estonian Cultural Endowment's Literature Foundation në vitin 2005 për librin "Hector ja Bernard", ndësa në vitin 2012 për "Rekonstruktsioon" [ botuar në shqip me titullin "Gjurmë brenge"]. Për romanin "Vend" u vlerësua me Eduard Vilde Literary Award në vitin 2009. Raud është mirënjohur si akademik, publicist dhe përkthyes i letërsisë japoneze në7 estonisht. Veprat e tij, ku ndër këto edhe "Gjurmë brenge", janë përkthyer në shumë gjuhë të botës.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania