Buy this product
700 Lekë

Qorrfermani ( Published by: Onufri in 2012 )

Author:  Ismail Kadare

"Qorrfermani" u shkrua në vitin 1984, por për shkak të subjektit tepër delikat dhe të analogjisë së ngjarjes që ndodh në Perandorinë Otomane me një fushatë spastrimesh tipike staliniste, aq shumë të njohur në të gjitha vendet ish-komuniste, vepra nuk ishte e mundur të botohej në Shqipëri. Para ikjes në Francë, në vjeshtë të vitit 1990, autori ua la dorëshkrimin e veprës miqve të tij në Tiranë, të cilët e botuan disa muaj më pas në gazetën "Zëri i rinisë", menjëherë pas lejimit te pluralizmit në Shqipëri.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Onufri (2012)
  • Published in: 2012
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-164-10-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 106
  • Book dimensions: 135 x 205 x 8 mm

More About the Author

Ismail Kadare - 28 January 1936

smail@gmail.com - www.kommeshkrujt.al

Ismail Kadare është një nga shkrimtarët më gjenialë bashkëkohorë, disa herë i nominuar për çmimin "Nobel" në letërsi. Shquhet për novela, romane, por ka botuar edhe vëllime me poezi dhe sprova. Nisi të shkruajë kur ishte ende i ri dhe veprat e tij janë përkthyer në mbi tridhjetë gjuhë të botës. ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania