Buy this product
1200 Lekë

Pranë lindjes ( Published by: Ombra GVG in 2017 )

Translator:  Aleksandër Koli

...ky libër përmbledh periudhën tetëvjeçare,1937-1945, të përvojës në frontin e luftës së dytë botërore. Me kërkesën time; në shkurt të vitit 1937, pas një jete të magjishme e të këndshme në ambasadën tonë në Paris, më dërguannë Moskë; që më dukej një vend shumë interesant dhe eksitues. Vitet që kalova atje, 1937-1939, qenë vitet më të tmerrshme në tërë historinë e përgjakur të Rusisë. Ato më ndihmuan të formoj një mendim të qartë mbi atë sistem, që çuditërisht, mjaft prej bashkëkohësve të mi, u dukej sikur afronte shpresa të mëdha për njerëzimin. Ato vite më bënë gjithashtu të pëlqej jo thjesht rusët, por edhe disa prej racave krejt të ndryshme që hasa gjatë udhëtimeve të mia në Kaukaz dhe në Azinë Qendrore. U largova nga Moska në fillim të viti 1939, i shokuar dhe i magjepsur nga ato që pashë, dhe ndërsa udhëtoja për në Evropë, atë pranverë të mbarsur me re të zeza, vrisja mendjen se çfarë do të sillte e ardhmja për Bashkimin Sovjetik, ose më saktë, për çdo-njërin nga ne.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-06-166-9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 536
  • Book dimensions: 145 x 201 x 40 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania