Buy this product
1000 Lekë

Pesë dekada diplomaci ( Published by: 55 in 2011 )

Author:  Maria Dobrescu
Translator:  Renata Topçiu

Libri paraqet një inkursion në veprimtarinë diplomatike të këtij ambasadori, njohës shumë i mirë i hapësirës ballkanike dhe asaj ish-sovjetike. Duke lexuar për misionet e tij në Shqipëri dhe ish Bashkimin Sovjetik, do të kuptojmë më mirë problemet specifike të Europës juglindore, në përgjithësi, dhe Shqipërisë, në veçanti, përgjatë historisë moderne. Kësisoj, duke hetuar përmes pyetjeve të mia, disa herë jokomode, ambasadori rikujton mbi 50 vjet diplomaei, në kontekstin shoqëror para vitit 1989 dhe pas 1990-s, klimën ekonomike, politike dhe kulturor, takimet e paharrueshme me figura të ndryshme politike të kohës, firmosje traktatesh, vështirësitë, emocionet dhe netët pa gjumë para një ngjarjeje të rëndësishme. Mund ta quani si një ftesë për të depërtuar në botën e magjishme dhe pengesat e diplomacisë reale, për të njohur botën hijerëndë të burrave me kostum të zi dhe këmishë të bardhë, të atyre që janë të detyruar t'u nënshtrohen kanoneve gjuhësore, të pinë dhe buzëqeshin në mënyrë protokollar.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: 55 (2011)
  • Published in: 2011
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-106-18-6
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 253
  • Book dimensions: 145 x 205 x 20 mm

More About the Author

Maria Dobrescu -

All rights reserved. © 2015 Library Albania