Buy this product
1100 Lekë

Perandoria e diellit ( Published by: IDK in 2015 )

Translator:  Bashkim Shehu

J.G.Ballard, i konsideruar si një ndër autorët më të rëndësishëm të letërsisë bashkëkohore, i kthyer tashmë në një kult. Një roman i bërë bestseller në mbarë botën, bazuar në autobiografinë e vetë autorit, që frymëzoi një ndër filmat më të famshëm të regjisorit Steven Spielberg. Një libër nga ata që pasi e lexon, ke dëshirë ta lexojnë sa më shumë njerëz të tjerë, vepër e një shkrimtari të madh, e sjellë mjeshtërisht në shqip nga shkrimtari e përkthyesi Bashkim Shehu. Historia mbresëlënëse e një djali anglez njëmbëdhjetë vjeçar, Xhimit, që jetonte qetësisht bashkë me prindërit biznesmenë në Shangai, deri ditën kur, të nesërmen e sulmit japonez mbi Pearl Harbour, ushtria japoneze hyn në Shangai, dhe në pështjellimin e madh të krijuar, ai humbet prindërit e mbetet krejt i vetëm në qytetin e kredhur në kaos. Dhe kështu, nis historia e përpjekjeve të tij për mbijetesë, që nga rrugët e vilat e braktisura të Shangait të pushtuar, deri në kampin-burg për qytetarët perëndimorë të kapur nga japonezët, ku ai kalon vitet e luftës, deri sa hedhja e bombës amerikane mbi Hiroshima i dha asaj fund.

Price: 1100 Lekë
Buy this product
1100 Lekë

Product Details

  • Publisher: IDK (2015)
  • Published in: 2015
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-136-35-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 376
  • Book dimensions: 134 x 202 x 27 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania