Buy this product
1000 Lekë

Për tokën dhe detin e Shqipërisë ( Published by: in 2014 )

Author:  Ksenofon Krisafi

“Ky libër i vërtetë dhe i mrekullueshëm merret me historitë e trishta (do të nënvizoja edhe të tmerrshme) të shekullit XX, të cedimeve (padrejtësive) të territoreve shqiptare. Kjo është një çështje kapitale, asnjë indiferencë, apo intrigë, apo komplot i kuintave apo prapaskenave të sofistikuara nuk ka tagër mbi të! Absolutisht jo! Është e pabesueshme të mendosh se si ndaj kombit shqiptar janë tjerrur pezhishka merimangash, përbindëshe, për të alambikuar "teori" të rreme dhe kriminale kundër ekzistencës së kombit shqiptar, të copëtimit prokustian të trojeve shqiptare... Substanca kryesore e librit të Krisafit lidhet me ngjarjen më tronditëse që njihet si Pakti Detar, një akt më i rëndë se pozaret diabolike të Zogut dhe dajës së tij, Esat Toptanit. Ky i ashtuquajtur Pakt i Detit, një cënim i rëndë i kufijve jugorë të Shqipërisë, u skualifikua nga Gjykata Kushtetuese dhe është një gjë epokale, një triumf i së drejtës. Mendimtari francez Paul Valery ka thënë se historia ciklon tautologjitë. Pakti Detar qe një tautologji e vonuar. Por edhe e dështuar. Dhe duhet thënë se në strukturimin e të dhënave juridike kontributi i Ksenofon Krisafit ka qënë real, substancial, ndonëse për këtë vepër ai, me modesti, i është larguar protogonizmit të bujës mediatike. Por ky libër është scripta manent.”- Moikom Zeqo.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Published in: 2014
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-190-10-9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 224
  • Book dimensions: 135 x 205 x 14 mm

More About the Author

Ksenofon Krisafi -

All rights reserved. © 2015 Library Albania