Buy this product
1060 Lekë

Peizazhe të pikturuara me çaj ( Published by: Albas in 2015 )

Translator:  Ben Andoni

"Peizazhe të pikturuara me çaj" është romani i dytë më i njohur i Milorad Pavic, autorit serb që ishte kandidati kryesor për çmimin Nobel në letërsi në dekadën e fundit. Libri i tij që botohet në shqip për herë të parë na paraqet një formë të jashtëzakonshme romani, pasi është shkruar në formën e një misteri fjalëkryqi për ta mbushur e që duke e lexuar, duhet piotësuar horizontalisht dhe vertikalisht. Libri është një sfidë për një lexim të pazakontë, pasi e jashtëzakonshme është historia e vendit të përshkruar qe nuk ekziston më. Libri na ngërthen në një histori ballkanike për jetën e njerëzve të kryqëzuar në mes të së shkuarës që ata nuk mund ta zotërojnë dhe "titizmit", që ata nuk mund t'i shpëtojnë dot. "Pionier i letërsisë postmoderne", siç është konsideruar Pavic vjen nga tradita sllave e Hilandrit, ku ai mbahet si i fundmi dhe më i rëndësishmi i vijimësisë së saj. Vetë paraardhësit dhe personazhet e Pavic kryqëzohen. Paraardhësi i tij ishte një skulptor, i biri një piktor dhe artist mozaiku që pikturon peizazhe me çaj! Ngjarja e romanit flet për një arkitekt nga Beogradi që udhëton në Greqi të gjejë gjurmët e të atit, të humbur gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Price: 1060 Lekë
Buy this product
1060 Lekë

Product Details

  • Publisher: Albas (2015)
  • Published in: 2015
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 20 700 9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 405
  • Book dimensions: 140 x 208 x 33 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania