Blije këtë produkt
500 Lekë

Pas Trojës ( Botuar nga: Botimet Enja në 2019 )

Autori:  Resmi Osmani

Pas shumë medyshjeve, guxova dhe e shkrova këtë roman historiko-trag- jik, në qendër të të cilit është mbreti Agamemnon, ngadhnjyesi i luftës së Trojës, me bindjen që lexuesi, në krahasim me veprat origjinale, në këtë prozë, lehtësisht të kuptueshme e pa nderlikime mitologjike (por edhe po iu shmangur plotësisht atyre), të njohë më mirë, nëpërmjet disa episodeve, që në zanafillë fqinjët tanë lindorë ballkanikë, me mendësitë e tyre morale e zakonore, për të drejtën dhe gjakmarrjen, lirinë dhe tiraninë, virtytet dhe veset, cmirën dhe lakminë e të nxjerrë përfundimet përkatëse. Ata tok me ne, janë ndër banorët më të vjetër të siujdhesës Ilirike. Midis popujve tanë ka edhe përkime e ngjashmëri, siç është ajo e gjakmarrjes, por ndërsa ata e kanë kapër- cyer dhe lënë pas gjakmarrjen, ndër ne, ajo gjallon dhe vazhdon të marrë ende jetë njerëzizsh. Por deri kur vallë?

Çmimi: 500 Lekë
Blije këtë produkt
500 Lekë

Detajet e Librit

  • Shtëpia Botuese: Botimet Enja (2019)
  • Botuar në: 2019
  • Gjuha e publikimit: Shqip
  • ISBN-13: 978-9928-297-14-3
  • Formati: me kapak të hollë
  • Nr. faqe: 162
  • Përmasat e librit: 120 x 190 x 10 mm

Njihu me Autorin

 
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania