Buy this product
600 Lekë

Parimet e Filozofisë ( Published by: in 2019 )


Nëse e mban veten për kërkues të denjë të së vërtetës, atëherë ke për ta nisur të gjithë procesin duke dyshuar, të paktën një herë në jetë, në gjithçka të mundshme." Dekarti e shkroi këtë libër me qëllimin që ky i fundit të ishte vepra e tij e madhe, sinteza e të gjitha teorive të tij në fizikë dhe filozofi. Përmes parimeve që ai na sjell prej një filozofie matematikore, arrin të argumentojë mbi natyrën e trupit dhe mendjes, ekzistencën e Perëndisë dhe nevojën për pastrimin e koncepteve njerëzore nga zinxhirët e paragjykimeve të fëmijërisë së hershme. Përmes aktit të të menduarit Dekarti na shpalos kështu mënyrën e vetme sesi mund të ndërtojmë themele të forta kundrejt njohjes, duke u nisur nga dyshimi metodik.

Price: 600 Lekë
Buy this product
600 Lekë

Product Details

  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-259-49-3
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 80
  • Book dimensions: 140 x 207 x 8 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania