Buy this product
500 Lekë

Panteoni i nëndheshëm ose letërsia e dënuar ( Published by: OMSCA-1 in )

Author:  Visar Zhiti

Ka pasur Ietërsi të dënuar? Disidencë në letrat shqipe? Ç'ndodhte me ata shkrimtarë shqiptarë të internuar ose të futur burgjeve gjatë diktaturave e me veprat e tyre? Po si përfunduan, p.sh., autori i romanit të parë shqiptar, shkrimtarja e parë grua, autori i Iibrit të parë me kritika ose drejtori i parë i Bibliotekës Kombëtare, i Radios, kompozitori i operës së parë? Mbi ç'themele ngrihet një kulturë? Pyetje të tilla gjejnë përgjigje në këtë sprovë tronditëse, të veçantë e të rrallë, që lexohet me një frymë e, përveç të tjerash, është dëshmi që forcon kujtesën dhe ndërgjegjen kolektive dhe zbulon një metodë tëre: Realizmin e dënuar.

Price: 500 Lekë
Buy this product
500 Lekë

Product Details

  • Publisher: OMSCA-1 ()
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 9789994341733
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 206
  • Book dimensions: 132 x 202 x 15 mm

More About the Author

Visar Zhiti -

Visar Zhiti, lindur më 2 dhjetor 1952 në Durrës është shkrimtar shqiptar. Visar Zhiti ishte bir i aktorit dhe poetit Hekuran Zhiti (1911-1989). Visar Zhiti u rrit në Lushnjë, ku ai përfundoi shkollën e mesme në vitin 1970. Pas përfundimit të studimeve në Institutin e Lartë Pedagogjik në Shkodër (sot ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania