titleToAlt
Në këtë libër secila temë trajtohet qartë dhe në menyrë argëtuese për fëmjën, duke u mbështetur kryesisht tek ilustrimet që shpërfaqin hapësirat dhe aktivitetet më të zakonshme të mjedisit përreth, si p.sh; shtëpinë, shkollën parkun, plazhin, rrugën, kafshët shtëpiake dhe të tjera. Ndërkaq, janë përzgjedhur edhe tematika konkrete, si: numrat, ngjyrat, format, pjesët e ndryshme të trupit të njeriut dhe shumë gjëra ndaj të cilave fëmija shfaq vëmendje e dëshiron t'i njohë.
Price: 1300 Lekë
titleToAlt
Një nga aftësitë më të vlefshme në ekonominë tonë është duke u berë jashtëzakonisht e rrallë. "Puna e thellë" është aftësia për t'u përqendruar pa u shpërqendruar te një detyrë me kërkesa të larta kognitive. E krijuar nga autori ne blogun e tij të mirënjohur Hilet e studimit, puna e thellë do t'ju bejë më të zotë tek ajo që ju bëni,.do t'ju lejojë të arrini më shumë brenda më pak kohe dhe do t'ju sigurojë ndjesinë e përmbushjes së vërtete që vjen nga zotërimi i një aftësie. Shkurtimisht, puna e thellë është si një superfuqi në ekonominë tonë, që bëhet dita-ditës më konkurruese.
Price: 1200 monedha
titleToAlt
Gjuha juaj e trupit, është dukshme pothuajse gjatë tërë kohës...prandaj, a nuk është e rëndësishme ta dini se çfarë mesazhi po dërgoni?
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Meditime 2021
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Frida është historia e një prej grave më të jashtëzakonshme te shekullit të njëzetë, artistes Frida Kahlo. E lindur në rrethinat e Qytetit te Meksikos, ajo u rrit përgjate viteve te Revolucionit Meksikan dhe, në moshën tetëmbëdhjetevjeçare, qe viktimëe një aksidenti,gjatë të cilit u lëndua shumë dhe iu pamundësua lindja e fëmijëve. Frides i duhej të shpëtonte nga kjo gjendje e zymtë, e kështu ajo mësoi se si te rrinte pa lëvizur duke pikturuar. Talenti i saj i veçantë bëri që ajo të jetë një ndër artistet më të njohura tëshekullit.
Price: 1450 Lekë
titleToAlt
13 GJËRA QË NJERËZIT E FORTË MENDËRISHT NUK I BËJNË • NUK E HUMBASIN KOHËN DUKE NDIER KEQARDHJE PËR VETEN NUK HEQIN DORË NGA FUQIA E TYRE NUK I SHMANGEN NDRYSHIMIT NUK PËRQENDROHEN TE GJËRAT QË NUK MUND T'I KONTROLLOJNË NUK SHQETËSOHEN QË TI KENAQIN TË GJITHË NUK KANË FRIKË TË NDËRMARRIN RREZIQE TË LLOGARITURA NUK JETOJNË ME TË KALUARËN NUK PËRSËRISIN VAZHDIMISHT TË NJËJTAT GABIME NUK E URREJNË SUKSESIN E TË TJERËVE NUK DORËZOHEN PAS DESHTIMIT TË PARË NUK KANË FRIKË TË KALOJNË KOHË VETËM NUK MENDOJNË SE BOTA U DETYROHET NDONJË GJË NUK PRESIN REZULTATE TË MENJËHERSHME
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Xhek Valentini është një i ri vazhdimisht i dëshperuar, i thyer shpirtërisht dhe i paqartë për jetën e tij. Ndihet i paplotësuar në punë dhe sapo është ndarë nga e dashura. Aventura e tij fillon menjëherë pas një aksidenti automobilistik, ku rrezikon seriozisht jetën. Në dhomën e spitalit takon një njeri, që i përcjell një urtësi të thellë dhe nga i cili merr disa këshilla, qe iu përgjigjen tri pyetjeve te rëndesishme në jetë: A kemi jetuar me menyrë të urtë? A kemi shërbyer shkëlqyeshem? dhe A kemi dashuruar mirë? Sapo rimerr veten nga aksidenti, Xheku nis një aventurë fantastike nepër botë, ku do te takohet me tre mësues: një shenjtor, një sërfist dhe një sipërmarrëse...
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky është një libër që konfirmon përvojën jetësore të qytetarëve shqiptarë, por edhe intuitën e intelektualëve në tranzicionin e tejzgjatur të vendit tonë. Si i tillë, ai nuk është thjesht i mirëpritur, por, prej shumë kohësh i pritur te vijë në terrenin studimor shqiptar. Përvoja dhe intuita na e kanë përvijuar fenomenin 'tabula rasa, çka znj. Balliu e pozicionon në politikë, e emërton 'metodë të ligjvënësit shqiptar' dhe me të i referohet një "cikli konstant që fillon vetëm nga zero dhe përfundon në zero, menjëherë pas marrjes se pushtetit".
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky libër ju mëson se si ta shkëputni dalëngadalë foshnjën nga gjiri ose nga biberoni duke përdorur receta, gatime e grafikë të hollësishëm qysh nga dita e parë kur fëmija fillon ushqimin. Përmban mbi 800 receta dhe ide te vyera, që dëftojnë se si mund ta shkëputni foshnjën nga gjiri ose nga biberoni, duke i dhëne ushqime qe t'i hajë me dorën e vet.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
"Vdekja ne moshën 87-vjecare nuk është tragjedi, sidomos kur mendoj për të gjithe njerëzit më të rinj që kanë vdekur. Këtë javë, gazetarja Cokie Roberts vdiq në moshën 75-vjecare. Ndieja një lidhje të veçantë me të, si bashkëmarrëse e çmimit per ish-studentet e dalluara te Uellslit. Portreti im varet ne një sallë madhështore në kolegj bashkë me portretin e saj dhe të shumë ish-studentevë të famshëm, si Hillary Clinton dhe Madeleine Albright. Më pushton një grimë krenarie kur mendoj qe edhe unë kam qenë pjesë e lëvizjes feministe që çoi përpara të drejtat e grave gjatë dy brezave te fundit. Ajo ishte koha ime. Se ç'do të ndodhë në të ardhmen, pas vdekjes sime, nuk është me ne dorën time."
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Ne kete libër praktik, Daniel J. Siegel, neuropsikiatër dhe autor i suksesit te bujshëm të librit Mindsight dhe ekspertja e prindërimit, Tina Payne Bryson, ofrojnë një qasje revolucionare ndaj rritjes se fëmijëve me dy-mbëdhjetë strategji kryesore që nxisin zhvillimin e shëndetshem të trurit, duke çuar në femijë më të qetë dhe më të lumtur.
Price: 1450 Lekë
titleToAlt
Lexuesi i librit do ta gjejë veten përballe dilemash të tilla, si: a janë të drejtat e njeriut të prejardhura nga njëfuqi mbinjerëzore, apo janë thjesht konvencione, shpikje të njeriut, në përpjekje për të përmiresuar jetën? A kanë ato nje peshë specifike të caktuar; a janë ato të barabarta mes tyre; a ndryshojnë me ndryshimin e rrethanave te tjera politike, sociale e ekonomike? Kujt i përkasin të drejtat e njeriut, apo, me fjalë të tjera: cili është subjekti që mund t'i pretendojë ato? Ku bazohen të drejtat e njeriut, cila eshte baza e tyre filozofike? A ekzistojnë ato universalisht, apo kultura te ndryshme detyrojnë edhe te drejta te ndryshme njerëzore? Po në të drejtën kushtetuese shqiptare e gjetiu, si janë konstitucionalizuar ato?
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Ky libër synon të gjurmojë një vazhdimësi mes arkitekturës së traditës shqiptare dhe karakterit informal të transformimeve spontane të Tiranës bashkëkohore. Përpjekja për të vendosur një lidhje mes ekstremeve te formalizmit funksionalist, tipik i qytetit që mori formë gjatë regjimeve totalitare, dhe atyre të arkitekturës informale, e cila portretizon larine konstruktive të dekadave të fundit bëhet për të siguruar një lexim kritik i cili tëmund t'i aplikohet ndërhyrjeve dhe rimëkembjes së arkitekturës ekzistuese.
Price: 1600 Lekë
titleToAlt
"Po jetojmë në kohë dinamike dhe transformuese. Ky libër siguron një perspektivë të qartë dhe unike mbi atë që po ndodh me historinë e parave dhe të financave dhe se çfarë e ardhmja mund të na ofrojë. A po lëvizim drejt sistemeve financiare të decentralizuara, ndërsa përshtatemi me digjitalizimin global? Një gjë ështëe sigurt: shumë gjëra nuk do të jenë të njëjta në botën e re. Për të mësuar se çfarë duhet bëre dhe nëse jemi të gatshëm të përshtatemi me atë që pritet të ndodhë më tej, ky libër duhet të rishkruhet disa herë."
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Përse dhimbja e kokës na vazhdon pasi kemi pirë nje aspirinë të lirë, e megjithatë pushon pasi kemi pirë një të shtrenjtë? Përse shpenzojmë me tepri per një vakt te bollshëm, por presim kupona me gërshere për të kursyer për një supë të konservuar? Përse e mbushim për herë tëdytë pjatën në një bufe ku mund te hash pa limit, edhe kurstomakun e kemi plot? Kur vjen puna te vendimmarrja ne jetën tonë, mendojmë se kemi kontroll. Mendojmë se po bejmë zgjedhje te zgjuara dhe racionale. Por sa e vertetë është kjo?
Price: 1500 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania