titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
JA FAMILJAIME! Të kuptojmë emocionet e fëmijëve dhe të adoleshënteve nga vizatimet e familjes së tyre Familja nuk është një tablo e përsosur, por as siç mund të mendojë dikush, një vend inatesh e tensionesh të pafundme. Përkundrazi, ajo është një grup i vogël shoqëror, nga ku burojnë emocionet e sinqerta, bashkëveprimet, ruajtja e ekuilibrave, mirëkuptimi reciprok dhe durimi, të cilat shpesh janë te vështira për t'u arritur. Nga kjo përzierje emocionesh, që është e pranishme në çdo familje, fëmijët janë ata që preken më shumë. Ata reagojnë në mënyra të ndryshme ndaj gjendjeve familjare pozitive apo negative.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Libri "Shqipëria dhe Jugosllavia (1945-1948)" i dr. Ledion Krisafit, për herë të pare në mënyrë shkencore e plotësisht të argumentuar, sfidon "mite" të ngritura në paradigmën e marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë. Me këtë monografi, autori mund të radhitet në grupin e studiuesve qe, duke u mbështetur në të dhëna burimore të të dy palëve.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Chernobyl 2021
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Libri më i shitur i New York Times që u ofron lexuesve një mënyre të re të menduari për motivimin duke hedhur poshtë paradigmat. Shumica e njerëzve besojnë se mënyra më e mirë për të motivuar është shpërblimi me para — qasja e llojit "shpërblim dhe ndeshkim". Ky është një gabim, thotë Daniel H. Pink (autor i librit Të Shesësh është njerëzore: E vërteta befasuese për motivimin e të tjerëve).
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Le të jemi të sinqertë - askush prej nesh nuk ka marrë një manual kur lindëm. Nëse po has vështiresi për të zgjidhur një problem apo për të realizuar një ëndërr, problemi nuk je ti. Nuk është se s'je punëtor, inteligjent, apo i denjë, por nuk ke kultivuar ende besimin kyç që do të ndryshojë gjithçka.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Epikteti lindi skllav rreth vitit 55 e.s në zgjatimet lindore të Perandorisë Romake. Kur u lirua nga skllavëria, ai themeloi një shkollë të filozofisë stoike me shumë influencë, qe theksonte se qeniet njerëzore nuk mund të kenë jetën nën kontroll, në dorën e tyre është vetëm përgjigja ndaj saj.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
"Shkurtësia e jetës" është një ese morale e shkruar nga filozofi stoik romak Seneka në vitin 49 të erës sonë. Është hartuar në formën e një letre, të cilën Seneka ia drejton vjehrrit të tij, Paolinos. Autori vë në dukje se njerëzit e shpërdorojnë pjesën më të madhe të kohës me aktivitete të pakuptimta. Nga njëra anë, natyra i jep njeriut kohë të mjaftueshme për të realizuar gjëra te rëndësishme.
Price: 700 monedha
titleToAlt
Unë besoj se më shumëna vlen të përpiqemi të zbulojmë një formulë për shpëtimin e botës, sesa të merremi me zgjidhjen e një problemi matematikor. Mendoj se në shkollë duhet të mësojmë se si të shpëtojme prapanicën. Mendoj se duhet te frymëzohemi nga lëvizje, si: "Greenpeace", "Human Rights", "Anti-Nuclear" etj.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
"Nuk ekziston diçka e tillë si "t'ia dalësh". Sado para të mbledhësh, sado famë të arrish, apo sado sukses të provosh, do të ketë gjithmonë më tepër mundime, drama, pengesa. Synimi nuk është thjesht të jesh i suksesshëm, është të mësosh si të ruash atë suskses. Një aftësi kjo që m'u desh ta mësoja me vështirësi".
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 750 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Paketa gjuha shqipe dhe kultura shqiptare I përmban: librin e nxënësit, fletoren e punës, fjalorin me figura, antologjinë me pjesë të zgjedhura shko dallëndyshe. Librin e mësuesit dhe librin digjital mund t'i gjeni online.
Price: 1690 Lekë
titleToAlt
Messi tashmë është kthyer në një legjendë. Ka që e krahasojnë me Mozartin, të tjerë me Pikason, por sidoqoftë, askush se vë në dyshim se Lionel Messi është një nga futbollistët më të mirë në historinë e futbollit.
Price: 750 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania