titleToAlt
"Fjalori Frazeologjik Frëngjisht-Shqip i prof. Eqrem Shijakut, është fryt i një pune të gjatë hulumtuese dhe dëshmi e një kulture të gjerë. Vepra është një ndihmesë e çmuar në studimet leksikografike, si dhe shumë e dobishme për studiuesit, pedagogët, studentët dhe për të gjithë ata që janë të pasionuar pas gjuhës frënge."
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Studimi i ligjit islam mund të duket si diçka jashtëzakonisht e vështirë për ata që prezantohen me këtë fushë për herë të parë. Në këtë libër intrigues, Wael B.Hallaq, një më të mirënjohur të Ligjit Islam në perëndim, i udhëzon studentët që të orvaten ta njohin sa më gjerë dhe sa më thellë këtë temë, duke iu larguar këndvështrimeve statike dhe duke iu qasur një këndi prej nga mund të shihet më qartë tabloja e dinamizmit të formave të sheriatit. Gjysma e parë e librit i kushtohet diskutimit të Ligjit islam në periudhën paramoderne.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 350 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Biblioteka Art & Politikë (BAP) synon të sjellë pranë publikut shqiptar debatet e sotme në artin bashkëkohor dhe kritikën përkatëse. Kjo seri tekstesh origjinale dhe vëllimesh të përpiluara hedh dritë mbi marrëdhënien mes artit dhe veprimit politik, duke marrë në shqyrtim ndërhyrje kyçe në teorinë, kritikën dhe historinë e artit, që nga periudha e pasluftës e këtej. Duke mbledhur shkrime të artistëve, kuratorëve dhe studiuesve nga e gjithë bota, dhe duke u përqendruar në çështjet më urgjente që i japin trajtë përceptimit dhe agjencisë së artit bashkëkohor si formë kulturore, kjo seri mëton të zgjerojë marrëdhenien potenciale mes artit dhe shoqërisë në sferën shqipfolëse, duke i vendosur marrëdhëniet në fjalë brenda kornizash transnacionale dhe translokale. Kjo seri synon të mbushë një hendek në ligjërimin rreth kulturës dhe teorisë në gjuhën shqipe - e cila ka pak tekste të përkthyera për artin bashkëkohor - në përpjekje për të hedhur themele, asisoj që artistët dhe kritikët të ndërveprojnë me thelbësisht me njëri-tjetrin dhe me ngjarjet rrotull tyre.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Përmbledhje legjislacioni për procedurat tatimore. Përmbledhje legjislacioni për rregjistrimin e pasurive të paluajtshme Përmbledhje legjislacioni për kthimin e pronave Fjalori juridik Latinisht - Shqip Vendime unifikuese të gjykatës së lartë 2000 - 2022 Vendime të zgjedhura të gjykatës kushtetuese Përmbledhje legjislacioni për markat dhe për patentat Përmbledhje legjislacioni për urbanistikën dhe ndërtimet
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Anne Sexton, Sylvia Plath, Paul Celan, Charles Bukowski, Nazim Hikmet, Wislawa Szymborska, Pablo Neruda e Janis Ricos. Përzgjodha për t'u bërë homazh veç këta të tetë, nga qindra poetët e shekullit XX që kam lexuar e më kanë pëlqyer. Tash, jam okay e i qetë.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Nje prej imazheve me te zjarrta te' shekullit te njezete: dy djem te rinj, dy princa, duke ecur pas arkivolit te se ernes, ndersa bota i shikonte me pikellim dhe tmerr. Ndersa Princeshe Diana u shtri per te pushuar, miliarda njerez pyesnin veten se gfare duhet te men-dojne dhe ndiejne Princi Uilliam dhe Princ Herri dhe, si do te shkonte jeta e tyre qe prej atij gasti. Per Herrin, historia eshte si vijon: Para se te humbiste nenen, princi dymbedhjete vjegar Herri njihej si i shkujdesur, zevendesuesi fatlum i trashegim-tarit me serioz. Dhimbja ndryshoi gjithgka. Ai iuftoi ne shkolle, Iuftoi me zemerimin, vetmine dhe, per shkak se fajesoi shtypin per vdekjen e nenes, Iuftoi te pranonte faktin se jeta e tij ndodhej ne qender te vemendjes. Ne moshen njezetenje vjegare, iu bashkua ushtrise britanike. Disiplina i dha strukture dhe dy turne luftarake e bene hero ne atdhe. Por shpejt u ndje me i humbur se kurre, duke vuajtur nga stresi post-trauma-tik dhe i prirur ndaj sulmeve gjymtuese te panikut. Mbi te gjitha, s'mund te gjente dashurine e vertete. Me pas, njohu Meganin. Bota u perfshi nga romanca kinematografike e giftit dhe u gezua me dasmen e tyre, si ne perralla. Por qe ne fillim, Herri dhe Megani rane pre e shtypit, iu nenshtruan valeve te abuzimit, racizmit dhe genjeshtrave. Duke pare gruan te vuaje, sigurine dhe shendetin e tyre mendor ne rrezik, Herri s'pa asnje menyre tjeter per te parandaluar perserit-jen e historise tragjike, vegse te ikte nga vendi i tij ame. Gjate shekujve, largimi nga Familja Mbreterore perbente nje veprim qe pakkush e pat guxuar. E fundit qe u perpoq, ne fakt, kish qene nena e tij... Per here te pare, Princ Herri tregon historine e tij, duke pershkruar udhetimin me ndershmeri te vertete, te patundur. Nje botim historik, plot dije, zbulese, vete-ekzaminim dhe menguri te fituar me veshtiresi, lidhur ngushte me fuqine e perjetshme te dashurise mbi pikellimin.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
NBorshi Borsh njeriu mund të qëndrojë i shtrirë: Me këmbët në ujët e detit Me trupin në rërën e plazhit Me kokën nën hijen e portokalleve.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Trupat e vdekur nuk kanë mundësi të flasin, megjithatë kumti që bartin vjen përmes të gjallëve. Regjimet themelohen pazgjidhshmërisht prej trupave dhe soliditeti i tyre vjen paradoksalisht përmes përkujdesjes, kërkimit dhe rizbulimit të eshtrave. Nuk ka regjim të vendosur në Shqipëri, që të mos jetë ngritur e themeluar mbi to, apo që të mos u jetë mbivendosur eshtrave, duke i rikonfiguruar në mënyrë të vazhdueshme. Ato mbeten një gur themeli i pakontestueshëm. Rëndësia e Varrezave të Dëshmorëve për regjimin komunist ishte po aq e madhe sa politika të tjera zyrtare, si industrializmi apo emancipimi. Këtu nuk bëhet fjalë vetëm për materializimin monumental e përkujtimor të dëshmorëve, si themel që justifikonte gjenezën e regjimit, por shfaqet qartazi dhe përpjekja për të njësuar dëshmoret, për të njesuar gjithçka që konsiderohej përpjekje ultrashekullore e shqiptarëve për liri.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Mos e ngatërro asnjehëre inercinë me veprimin". -BENJAMIN FRANKLIN Autobiografia e Benjamin Franklin është titulli tradicional për ditarin e papërfunduar të jetës së tij, shkruar nga vetë ai prej vitit 1771 deri në vitin 1790. Megjithatë, duket se Franklin këtë vepër e ka quajtur Kujtimet e tij. Edhe pse pati një histori të vështirë botimi pas vdekjes së Franklin-it, kjo vepër është bërë një nga shembujt më të famshëm dhe influencues autobiografikë. Rrëfimi i Franklin-it për jetën e tij është i ndarë në katër pjesë që reflektojnë periudhat e ndryshme gjatë të cilave ai i shkroi.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Mënyra se si tregon Aredin Shyti është krejt e veçantë. Kur po lexoja kujtimet e tij më dukej sikur po lexoja kujtimet e ndonjë profesionisti të huaj; me të njëjtën përgjegjshmëri, siç ne i shohim oficerët e policisë nëpër filma. E mori drejtimin e policisë në një moment kur shteti po binte, kur zyrtarë të tjere shpejtonin të ndërronin jo vetëm xhaketa e tesera por edhe ngjyrën e pardesyve. Se për karrierë as që mund të flitej aso kohe kryqëzate dhe kryqëzimi. Një njeri i përgjegjshëm; përgjegjësia për shtetin që i përket, përgjegjësia për Shqipërinë, gjë e rrallë që nuk e ndesh më. Më pëlqen mënyra se si tregon; e bën si njeri me karakter, siç është. S'del dot nga vetja; pra, të heqë e të shtojë. S'mund të kuptosh kohën tonë pa lexuar kohën e këtij libri. Rudina Xhunga
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
‘Dom Nikollë Kaçorri kishte bashkuar në vetvete të gjitha vetitë më të mira të atdhetarëve shqiptarë të periudhës së Rilindjes dhe të kohës pas saj. Jo rastësisht qe gjendur në knvendin e shpalljes së pavaresisë në Vlorë më 1912. Jo rastësisht dhe aspak si klerik qe zgjedhur prej I. Qemalit në krahun e tij të djathtë... Ai ishte i së njejtës gjedhe me mendimtarët dhe veprimtarët e periudhës romantike, tek të cilët është vështirë të njësosh se cila është parësore e cila dytësore. Iluministi dhe misionari, kleriku dhe dijetari, kryengritësi dhe paqetuesi ishte e vështirë të veçoheshin e të përshkruheshin tek ai... Me mendimin dhe veprimin e Dom Nikollë Kaçorrit lidhen nisma, zhvillime, protagoniste, ngjarje, proçese historike, fare pak të studiuara në shkencën historiografike shqiptare... Një histori e Shqipërisë, si na e dëshmon edhe monografia e Hajredin Isufit. Nuk mund të rishkruhet duke u mbështetur gjithë në ato burime që dihen, gjithë në po ato dokumente që janë këshilluar deri më sot".
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Libri i Joan J.Kontos na paraqet një studim të shkëlqyeshëm dhe është ndihmëse e çmuar për studimin e shoqërisë shqiptare gjatë viteve 1920 dhe fillimit të viteve 1930. Gjatë një vizitë në Shqipëri në qershor të vitit 1973, pata rastin të takohem në Tiranë me një mësues të mirënjohur pensionist. Ky më foli gjatë me shumë entuziazëm për Shkollen Teknike shqiptaro-amerikane. Nga ky takim si edhe nga biseda të tjera me shqiptarë, të formuar mes dy luftërave, dukej qartë me sa dashuri e ngrohtësi flitej për Shkollën Teknike shqiptaro-amerikane, për drejtorin si dhe gjithë personelin arsimor të shkollës. Në fjalët e tyre çmohej sinqerisht roli që ka luajtur shkolla në modernizimin e vendit.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
"101 esetë që do t'ju ndryshojnë mënyrën e të menduarit", bestselleri global dhe fenomeni i medieve sociale është një koleksioh i shkrimeve më të dashura të autores Brianna Wiest. Meditimet e saj përfshijnë arsyen pse duhet të ndiqni qëllimin për pasionin, të përqafoni mendimin pozitiv, të shihni mençurinë në rutinën e përditshme dhe të bëheni të vetëdijshem për paragjykimet që krijojnë mënyrën se si e shihni jetën. Disa nga këto pjesë nuk janë lexuar me parë, kurse të tjerat janë lexuar nga miliona njerëz në mbarë botën. Pavarësisht nga kjo, çdo kapitull do t'ju bëjë të mendoni: "Kjo ide më ndryshoi jetën".
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Poezia e Petrit Sulaj është fluturim i bukur, i harmonishëm e i ekuilibruar honeve të pafundësisë, i cili premton zbulimin e mistereve kyçur qiejve metaforike. Flatrat e kësaj poezie i bëjnë vend lexuesit, e mbartin me dashamirësi e shpirtmadhësi gjatë gjithë trajektores së fluturimit. Kthesat befasuese, ngjitjet e rrufeshme, tatëpjetat marramendëse japin drithërima, asnjëherë frikë. Poezia përshkohet nga një sens kërkimi ngjarjesh, sentimentesh, emocionesh të jetuara intensivisht, transformuar në nostalgji rrjedhës së jetës.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
I ngrehet liqenit don të puthë hënën - qielli nuk e lë.
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Qëndrimi që mban një shoqëri e caktuar ndaj intelektualëve të saj është domethënës për të gjykuar se në ç’masë kjo shoqëri është demokratike...Vetë natyra kreative e veprimtarisë intelektuale, pavarësisht fushës në të cilën realizohet ajo, presupozon një dimension të gjerë lirie krijuese – artistike ose akademike. Intelektualët e vërtetë nuk e tradhëtojnë veçorinë e sendërtuar në qenien e tyre duke ua nënshtruar mendimin e tyre të lirë, ndërgjegjen dhe veprimtarinë e tyre krijuese kërkesave të punëdhënësit, të padronit ose të konsumatorit të rëndomtë dhe, aq më pak, ideologjisë zyrtare, si ushtarë të bindur të partisë në pushtet.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
AGIM BAJRAMI - AGIM PIPA - AHMET MEHMETI -ALEKSANDËR PUSHKIN - ALMA ZENELLARI - ANILA KODRA -ARBEN BLLACI - ARBEN (PETRI) TREBICKA -ARJAN KALLCO -ARSHI PIPA - BARDHYL LONDO -BASIR BUSHKASHI - BEATRICE BALLICI - BEDRI ALLMEHMETI - BESNIK BEDOLLAR - BOB DILAN-DAVA NIKOLLI - DELINA KREKA - DELO ISUEI -DEMIR GJERGJI - DIJE LOHAJ - DRITËRO AGOLLI - EMRIJE KROSI - ERGET CENOLLI - ESAT MEKULI - FAIK KONICA -FATMIR MUSAI - FATOS ARAPI - FIQIRETE KUKLI - FLORENC ALLMUCA - FREDERIK RRESHPJA - GERTA BANDILLIBECKA - GURALI SPAHILLARI - HAVA MUCOLLARI - HORGE LUIS BORGES - ILAZ BOBAJ - ILIR SHYTA - ILIRIAN ZHUPA - IRMA KURTI - ISMAIL KADARE - IZET SHEHU - JANAQ PANI - JANIS RICOS - JORGO BLLACI - KARK CIZEK - KOCI PETRITI -KUJTIM AGALLIU - LANDA MOLISHTI - LEONARD COHEN.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Pse e kemi kaq të vështirë të flasim për seksin, madje edhe me njeriun tonë më intim? Komunikimi është i rëndësishëm në një marrëdhënie, por njerëzit nuk dinë si t'i qasen e të flasin për një temë kaq delikate. Ka njerëz që nuk kanë folur kurrë për seksin dhe vetëm nga mendimi i një bisede të tillë, mund të mbulohen me djersë të ftohta. Ose ndihen kaq të shkëputur nga partneri, saqë seksi është gjëja e fundit tek e cila mund t'u shkojë mendja. Ndoshta janë shumë të frikësuar për të qenë tërësisht të sinqertë në lidhje me atë që dëshirojnë vërtet. Ose nuk kanë as idenë më të vogël se çfarë dëshirojnë, ndaj nuk janë të sigurt se si mund t'i vijnë në ndihmë partnerit.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Më mirë tani se kurrë! Të kontrollosh financat e tua dhe të ndërtosh një pasuri, është më e thjeshtë se sa shumica prej nesh mendojnë. Libri për kanalin financiar më të madh në gjuhën gjermane, Fluksi I parasë, tregon se si bëhet kjo pothuajse në menyrë automatike. Ish-bankieri për investime, Thomas Kehl dhe gazetarja Mona Linke të udhëheqin në botën e parasë në mënyrë dobiprurëse dhe argëtuese. Ata hedhin dritë mbi premtimet e fushës financiare dhe shpjegojnë, pse bursa dhe ETF-të nuk janë vetëm për ata që fitojnë shumë, dhe të investosh nuk ka qenë kurrë më e thjeshtë se sot.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Më krijohet përshtypja se autorja nuk e mbyll këtu diskutimin, por krijon një pretekst për ta vazhduar atë, ndoshta në një studim të radhës, sepse është pikërisht hapësira publike, "Agora, vendi ku është shfaqur për herë të parë debati fillestar dhe nevoja për të balancuar jetën njerëzore, përkatesiht dy aspekte të saj kruciale, sferën private dhe sferën publike (Hannah Arendt). Pa zotësine për të gjetur këtë drejtpeshim, njerëzit dhe shoqërite jo vetëm nuk mund të arrijnë mirëqenien, por nuk mund të arrijë të funksionojë as e drejta, as drejtësia dhe as shteti."
Price: 1200 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania