titleToAlt
Historia e popullsisë së Lindjes së Mesme dhe Ballkanit.
Price: 1100 Lekë
titleToAlt
Price: 4000 Lekë
titleToAlt
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
KUJTESA E NJË POPULLI ASKUND DHE ASKUSH S’MUND TË KETË PRODHUAR ORGJI-NALITET DHE PARAANTIKITET SI SHQIPTARËT ME VESHJET E TYRE. Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshish kujtesën e tij historike. Shikatërroni lifrat e tij, kulturën e tij, historinë e tij.
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
KUJTESE! Hapi i parë në likujdimin e një populli është të fshish kujtesën e tij historike. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëherë vini dikë të shkruaj libra të rinj, të krijojë një kulturë të re, të shpikë një histori të re.
Price: 12000 Lekë
titleToAlt
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
Qëllimi i këtij libri nuk është të tregojë se ç'di një inteletual, por se ç'parashikon me forcën e dijes ky intelektual, pikërisht atë që duket tej në horizont, por edhe për të guxuar ta thojë ky intelektual, sepse edhe ata vjenez e dinin se ç'ishte nazizmi, por nuk folën. Edhe për faktin se intelektual i vërtetë nuk është ai që thjesht di, por në rrethana të caktuara shprehet dhe ndihmon aq sa popullin e vet. Vaksina më e mirë është trupi juaj. Vaksina juaj quhet vaksinë origjinale. Vaksinat e tjera janë kopje e pështirë e vaksinës suaj. Ushqimi më i mirë është toka juaj; Ilaçi më i mirë është natyra juaj; Propoganda më e mirë është truri apo mendimi juaj. Të parët tanë s'kishin bërë shkollë për mjekësi e të shëronin, duke të çuar te kimia e bimëve të natyrës, të sotmit tanë kanë bërë shkollë dhe nuk të shërojnë, duke të ëuar te natyra e kimisë së bimëve. A është mbajtja e maskave, dorezave, emocion i përkthyer në stres, si faktor kyç në uljen e imunitetit?!
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
Epitaf 2022
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 3900 Lekë
titleToAlt
ENIGMA U ZGJIDH, LEXONI LIBRIN DHE DO KUPTONI PSE: Shqiponja është e lidhur organikisht dhe gjenetikisht me popullin apo trungun pellazg-ilir-arbër-shqiptar, dhe boll me duke na mësuar e na gënjyer se shqiponja me dy krena është bizantine? Shqiponja dykrenore zbritet nga panteoni pagan, jo për t'i lënë vend, por për t'i qëndruar sikundër te Zeusi pranë, simbolit të kryqit, tashme të bërë kristian. Nësë kqyr shqiponjën me kujdes në xhubletë, në tekstil, në unaza, në djep, në flamur, në porta me qemer, në çifteli, në lahutë, në qilime, do të kuptosh se jemi i vetmi popull që e kemi në kësi formash të paktën katër mijë vjet, kur Roma. Greqia e Bizanti atëheëe nuk pipëtinin e nuk bëzanin.
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
Rasputini 2022
Njëqind vite pas vrasjes së tij, Rasputini vazhdon të ngacmojë imagjinatën popullore të personifikimit të së keqes. Biografitë, romanet dhe filmat e shumtë rrëfejnë ngritjen e tij misterioze në pushtet si i besuari i Nikollës dhe Aleksandrës dhe si mbrojtës i trashëgimtarit të sëmurë të fronit rus. Shthurja dhe ndikimi i keq politik i tij janë material i legjendës, ndërkohë që mbi të ësht hedhur përgjegjesia e rënies së dinastisë Romanov.
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
..Në Londër, pjesën më të madhe të kohës e kaloi duke diskutuar për Shqipërinë. Shumica e njerëzve në Britani, Amerikë dhe BRSS, po qe se iu shkonte mendja ndonjëherë për Shqipërinë, e përfytyronin si një vend të egër në një cep të Europçs, një vend pothuajse mitik pa lidhje me pjesën tjetër të botës. Por Shqipëria, e futur mes Jugosllavisë, Greqisë dhe Adriatikut, do të bëhej një çelës në fushëbetejën e Luftës së Ftohtë.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Gruaja, që i vuri vulën një epoke: portreti i Kancelares së Parë Federale. Angela Merkeli dha dorëheqjen nga detyra, megjithëse askush nuk do t'ia kishte refuzuar dot të drejtën për një kandidim të ri. E bëri këtë vullnetarisht dhe jo vetëm për këtë arsye është një dukuri që bën përjashtim. Gjashtembëdhjetë vite si kancelare ajo e ushtroi detyrën më të rendësishme të politikës gjermane, aq gjatë sa para saj vetëm Helmut Kohli dhe prapëseprapë mbeti në shume drejtime një enigme për kundershtarët dhe perkrahesit e vet. Nga i vinte kjo forcë kembëngulëse? Nëse Merkeli, siç pretendohet shpesh, qeverisi faktikisht vetëm në menyrë pragmatike, pa ideologji dhe deri pa vizion, si mundi vendi të ndryshojë aq shumë nën regjinë e saj?
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
...Gjuha shqipe u dha shumë prej te ashtuquajturve 'grekë' dhe 'turq' një mjet të përbashkët komunikimi dhe ndonjeherë një ndjenjë të përbashkët solidariteti, e cila mund të kapërcente ndarjen fetare dhe shpesh minonte fushatat e sulltanit. Me kalimin e kohës, shqiptarët u ndanë midis atyre që ndiqnin çështjen greke dhe atyre që ndoqën sulltanin. Ushtritë otomane në Ballkan i varën shumë shpresat te luftetarët shqiptarë, të krishterë dhe myslimanë, të kontraktuar me një pagë mujore dhe Porta e Lartë shqetësohej me të drejtë rreth pamundësisë për të besuar tek ata. Shqiptarët etnikë gjithashtu ishin në qendër të kryengritjes greke.
Price: 2200 Lekë
titleToAlt
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër janë përmbledhur receta të cilat ne i përdorim në familjen tonë prej dy vitesh dhe na kanë transformuar jetën në të gjitha aspektet. Kemi humbur 20 kilogram secili nga ne, na kanë ndihmuar me nivelet e ankthit, na kanë bërë të jemi njerëz energjik dhe të motivuar. Një ndër dilemat qe na shoqëron gati çdo ditë është “Çfarë do hamë sot?”. Në 55 recetat tona ti ke variante të shpejta dhe të shëndetshme, të ndara në kategori sipas vakteve për mëngjesin, drekën, darkën dhe mesvaktet. Recetat janë shumë të thjeshta dhe ekonomike, të gjitha të ilustruara me foto të përbërësve dhe të gatimit përfundimtar gjithashtu.
Price: 2400 Lekë
titleToAlt
1. O mëngjeset tona - poezi 1979 - "N.Frashëri" 2. Bisedë me vargjet - poezi 2001 - "M.Barleti" 3. Një jetë në shërbim të Atdheut - 2001 -"Geris" 4. Në labirintet e jetës - 2002 - "Globus R" 5. Desha të çmallesha me ty - monografi 2003 - "Globus R" 6. O kohë, mos vrapo! - prozë 2005 - "Albin" 7. Mos ma verboni diellin - (bashkautor) - 2007 - "Albin" 8. Kur mamuthët jetojnë - tregime e novela 2008 - "Albin" 9. Miti i ëndrrave - roman 2009 - "Albin" 10. Rrëfenjat e mbrëmjes - tregime 2011- "Sht.Sk. Kosta" 11. Dritehijet e nje stine - poezi 2012 - "Sht.Sk. Kosta" 12. Imazh - poezi dhe prozë 2016
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
E vërteta 2022
Nëse ka diçka që më ka ndjekur pas terë jetën, edhe në kohë fatkeqësish, edhe në kohë suksesi, është pikërisht dashuria për Atdheun. Jeta në demokracinë amerikane më bëri të reflektoj mbi shumë gjëra. Kuptova që nuk duhet të hakmerremi për të shkuarën, por të punojmë për të ardhmen, të ndihmojmë përparimin dhe mbarëvajtjen e Atdheut tonë, çdo shqiptar duhet të pyesë veten ç'ka bërë dhe ç'duhet të bëjë për Shqipërinë dhe Kosovën. Së bashku kemi shumë për të bërë..
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Wabi sabi është filozofia japoneze që tregon se të gjitha gjërat janë të papërsosura, të papërfunduara dhe të përkohshme - ashtu sikundër duhet të jenë- dhe që përfshin të gjitha aspektet e jetës, nga kreativja te spiritualja. Wabi Sabi: Urtësia e papërsosurisë përshtat këtë koncept në kontekstin e jetës së përditshme dhe ofron ide se ku ta gjejmë atë, si ta shohim, përqafojmë dhe inkorporojmë në përditshmërinë tonë. Ky libër do t’ju ndihmojë të zbuloni që ju dhe jeta juaj e papërsosur jeni shumë më të mirë sesa mendoni dhe që pranimi i këtij fakti ju çon drejt një jete të lumtur dhe të përmbushur. Andaj. jini personi më i papërsosur që mund të jeni!
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Karma 2022
Një këndvështrim i ri i konceptit të shumëperdorur dhe shpesh të keqkuptuar të karmës, i cili na drejton në rrugën e duhur për të gjetur lumturinë dhe ekuilibrin. Çfarë është karma? Shumë njerëz e perceptojnë ate si një peshore për të mirën dhe të" keqen, për virtytin dhe mëkatet. Mekanizmi që përcakton se nuk mund t'u shmangemi pasojave të veprimeve tona. Në të vërtetë, karma nuk ka të bëjë aspak me shpërblimin dhe ndëshkimin. Karma do të thotë thjesht dhe vetëm veprim: veprimi yt, përgjegjÇsia jote. Ajo nuk është një sistem i jashtëm i "krim dhe ndëshkim", por një cikël i brendshëm, i gjeneruar nga vetë ju. Akumulimi i karmës përcaktohet vetëm nga qëllimet tuaja dhe nga mënyra se si reagoni ndaj asaj që ndodh rrotull jush.
Price: 1400 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania