titleToAlt
Libri i ri disa korrigjime në shënimet sqaruese dhe hartat e "Dhiatës së Re" është përmbledhje studimore ku korrigjohen gabime të bëra gjatë shekujve në jetën e autorëve të Dhiatës së Re, në përcaktimet se kur e ku i shkruan ata shkrimet e tyre dhe se kur e ku punoi Shën Pali në qytete e fshatra ilire.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Këtu prehet, si presje e harruar, një vjershetore. Pushimin e amshuar toka ia fali, sado që e ndjera s'iu qas dot në gjallje pararojës me vlera. Varr i thjeshtë? Ka drejtësi poetike, ama, thjesht një vajtojcë, qyqe, një gjembac. Kalimtar nxirr lap-topin dhe merru me fatin e Szymborskas një hop.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 3900 Lekë
titleToAlt
"Ky libër duket si një roman me spiunë i Ian Fleming, por në fakt ka të bëjë me ngjarje të vërteta, që ndodhen gjatë fazës më të tensionuar të Luftës së Ftohtë, në fund të viteve 1950 dhe në fillim të viteve 1960. Serhii Plokhy paraqet një rrëfim tërheqës të bëmave të një vrasësi sovjetik, i cili përdori gazin helmues për të vrarë kundërshtarët e mërguar të regjimit sovjetik, gjatë kohës kur Lindja dhe Perëndimi përgatiteshin për një luftë të gjithanshme. Libri i Plokhy-t, me hulumtime të imtësishme, hedh dritë mbi vrasjet e vazhdueshme politike, të kryera nga regjimi sovjetik, edhe pas vdekjes së Stalinit, në vendet e huaja. Një vepër e mrekullueshme si për studiuesit, ashtu edhe per fansat e romaneve me spiunazh."
Price: 1300 Lekë
titleToAlt
E njohim të gjithe. Por, a e njohim vërtetë? Marka e saj gjendet nëpër pjata, filxhane, Çajnikë, rroba. madje edhe nëpër shishet e xhinit. Pullat me imazhin e saj janë të vetmet që nuk kanë nevojë për emrin e shtetit që i ka emetuar. Stili i saj, çanta e vogël tek gjunjët dhe kostumet pastel e kanë bërë një ikonë globale.Çdo lëvizje apo vështrim i saj vëzhgohet, studiohet dhe analizohet. Shumë janë përpjekur t'ia eksplorojnë jetën intime dhe personalitetin, por mbretëresha e Anglisë, pas thuajse shtatëdhjëtë vitesh mbretërim e nentëdhjëtë e pesë vite jete, vazhdon të mbetet një mister për këdo që përpiqet ta lexojë.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Ka lindur në Vlorë, më 5 shtator 1942. Pasi mbaroi gjimnazin "Ali Demi" me rezultate shumë të mira, përfundoi "Shkëlqyeshëm" studimet për Farmaci në USHT. Ka punuar si farmacist, si drejtues dhe mësues e pedagog i shumë" brezave të farmacistëve. Ka shkruar mjaft tekste mësimore, ndërëkohë botoi edhe librin "Si të përdoren barnat në shtëpi", i pari i këtij lloji në vendin tonë.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
55 poezi 2022
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Kjo metodë u vjen në ndihmë të gjithëve të cilët dëshirojnë të jetojnë apo të studiojnë në Gjermani. Ndryshe nga metodat e gjuhëve të huaja si gjuhë e dytë, kjo metodë sjell gjithashtu dhe terminologji të ndryshme si : mjekësore, automobilistike, ekonomike, juridike etj.Është një metodë e vyer për çdo njeri që ka për qëllim të mësojë gjuhën gjermane në mënyrë intensive duke patur katër nivele gjuhësore A1 - B2.
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
Dieses Test - und Übungsbuch ermöglicht Ihnen, Ihre Deutschkenntnisse für die Niveaus B1 - B2 auszubauen. Sie finden hier vielfältige Materialien und Aufgaben, die das Lernen erleichtern.
Price: 1500 monedha
titleToAlt
Dieses Test - und Übungsbuch ermöglicht Ihnen, Ihre Deutschkenntnisse für die Niveaus A1 - A2 auszubauen. Sie finden hier vielfältige Materialien und Aufgaben, die das Lernen erleichtern.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Chernobyl 2021
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Mund të themi se shqyrtimi i publicistikës së viteve '30 - '40, nën penën e Lazër Radit, mbetet një kontribut serioz, edhe pse studimet shqiptare e kanë kapërcyer në heshtje, o për rrethana jashtëkulturore janë përpjekur me të gjitha mënyrat ta shpërfillin. Megjithatë e konsideroj një kontribut modest, pjesë e një vepre që bëhet gjthnjë më e plotë, edhe përmes këtij botimi në dy vëllime të publicistikës së tij.
Price: 1200 monedha
titleToAlt
Botini që prezantojmë, "Përkthimi i Kodit Civil Shqiptar në gjuhën italiane", është vazhdim i publikimit të dy botimeve të rëndësishme, të mëparshme, përkthyer nga avokati Lisenko Moçka, nga gjuha italiane në gjuhën shqipe, "Kodi Civil Italian" dhe "Interpretimi i Kontratës". Patur parasysh eksperiencën e maturuar ndër vite nga avokati Lisenko Moçka, civilist në Tiranë, dhe nga Enea Leoncini, sipërmarrës në Shqipëri që nga viti 1992, u pa e arsyeshme realizimi i kësaj vepre, në konsideratë të komunitetit italian, i madh në numër dhe i pranishëm në Shqipëri. Botimi do të shërbejë edhe si një udhërrëfyes për cilindo, që në raste nevoje ose për kuriozitet do ta përdorë atë.
Price: 2600 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania