titleToAlt
Një histori intime dhe e thellë e ngritjes së jashtëzakonshme dhe shkëlqimit politik të gruas më të fuqishme dhe të paarritshme në botë. Angela Merkel ka qenë gjithmonë një e huaj. Një bijë pastori, e rritur në Gjermaninë Lindore, të kontrolluar nga sovjetikët, ajo i kaloi të njëzetat si një studiuese në shkencën e kimisë, për të hyrë në politikë vetëm pas rënies së Murit të Berlinit. Dhe megjithatë, brenda pesëmbedhjetë vitesh, ajo u bë kancelare e Gjermanisë dhe, shpejt, udhëheqesja jozyrtare e Perëndimit. Autorja e vlerësuar Kati Marton tregon misterin e kësaj ngjitjeje të pamundur. Me qasjen më të pashembullt në rrethin e brendshëm të kancelares dhe me një grumbull dëshmish të nxjerra në pah, vetëm kohët e fundit, ajo tregoi gjeninë e veçante politike që është edhe sekreti i suksesit të Merkelit.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Historia e Shqipërise përshkohet nga mite dhe tregime mitologjike që shpesh iu shërbejnë qëllimeve politike, që nga përshkrimi i "themeluesit legjendar të kombit", Skënderbeut e deri te bëmat e UQK-së në luftën e kohëve te fundit në Kosovë. Shkrimet, në librin Identitete shqiptare, nga një" grup studiuesish të kombësive dhe disiplinave te ndryshme, si edhe nga specialist jo-akademikë, zbërthejnë mitet mbizotëruese politike apo historiografike rreth të kaluarës dhe të tashmes së Shqipërisë, duke hedhur dritë mbi mënyrat se si mitet shqiptare kanë filluar të justifikojnë dhe të drejtojnë dhunën, të mbështesin pushtetin politik dhe të ushqejnë kohezionin e brendshëm. Libri Identitete Shqiptare fuqinë, që kanë akoma mitet edhe sot, pasi ato proçeset politike dhe shoqërore në Shqipërinë pas-totalitare, të goditur nga kriza.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Kronikë me dyshime është një rrëfenjë mjaft e gjallë, që buron nga bindja se e gjithë letërsia dhe poezia jonë duhet dokumentuar në një vend. Aty ka një zinxhir faktesh të ndërthurura, që tregojnë se si i shkoi filli një familjeje të veçantë dhe pastaj, një vendi të zhdukur.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Lufta e udhëhequr nga Gjergj Kastrioti Skënderbeu për të mbrojtur Europën kundër sulmit islamik të turqve otomanë është kremtuar shumë. Për një çerek shekulli, që nga viti 1443 e deri në vdekjen e tij, më 1468, ai e përdori mjeshtërinë e tij ushtarake për të ndaluar përpjekjet e perandorisë më të fuqishme të botës së asaj kohe për të nënshtruar vendin e tij të vogël.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
The Balkans and the region's neighbors have been the main subject of Albania's foreign policy since the fall of the communist regime 30 years ago. From once being "the center of the world" in asymmetrical and privileged relations with superpowers to ending up in total isolation, the playing field of Albanian diplomacy remains the Balkans, a historically critical and influential region for international relations on a global scale.
Price: 2400 Lekë
titleToAlt
Price: 1600 Lekë
titleToAlt
Haveli 2018
Price: 1800 Lekë
titleToAlt
"A gjendemi në Rrugicën e Maces?" - pyet Manuel Montobbio në faqet e para të këtij libri të shkëlqyer. "Përtej metaforës, ndodhemi të paktën përballë katër pasqyrave konkave dhe konvekse, përballë lenteve, përmes të cilave shohim veten, të tjerët dhe botën. Shohim botën e Perëndimit dhe konstruksionin e universalitetit të tij të pretenduar; shohim botën e Orientalizmit dhe orientalizmat, nëpërmjet të cilave që nga Perëndimi shohim Lindjen, pohojmë dhe përkufizojmë Tjetrin; shohim botën e Oksidentalizmit dhe oksidentalizmat, përmes të cilave të tjerët shohin dhe përkufizojnë Perëndimin; shohim botën e "vlerave aziatike", deklarimi i të cilave që nga Azia pretendon të mbështesë dhe të afirmojë një universalitet apo vlera kolektive ndryshe nga vlerat e deklaruara si universale prej Perëndimit dhe për Perëndimin."
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Për mbi katër dekada, “Politika ndërmjet Kombeve” është konsideruar nga shumë njerëz si teksti kryesor i politikës ndërkombëtare. Tani në botimin e tij të gjashtë, temat e tij kryesore, që përfshijnë edhe interesin kombëtar dhe pushtetin, janë të zakonshme për zbatuesit e politikës së jashtme. Në të njëjtën kohë ka filluar të ndihet edhe vlera e tij për një publik akoma më të gjerë.
Price: 1450 Lekë
titleToAlt
Në librin “Fillesat e rendit politik”, Francis Fukuyama, na jep një përmbledhje gjithëpërfshirëse se si janë zhvilluar institucionet e sotme kryesore politike. Ai fillon me politikën e stërgjyshërve tanë të parë dhe e vazhdon historinë me daljen e shoqërive fisnore, kijimin e shtetit të parë moden në Kinë, filimin e rendit ligjor në Indi dhe Lindjen e Mesme, si dhe zhvillimin e llogaridhënies politike të Evropës në prag të Revolucionit Francez.
Price: 1600 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania