titleToAlt
Ky është libri më i shitur i cili do t'ju mësojë teknikën që ju duhet për të qenë më të efektshëm dhe m vetëmbështetës me femijët tuaj. I çmuar dhe lavdëruar nga prindërit e profesionistët anembanë botës, qasja realiste dhe e respektueshme e Adele Faber-it dhe Elaine Mazlish-it i bën marrëdheniet me fëmijët e të gjitha moshave më pak stresuese dhe më të kënaqshme. Këtu, këto ekspertë që kanë fituar çmime na japin mendimet dhe sugjerimet e tyre më të fundit, mbështetur në komente të marra gjatë viteve.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Për më shumë se njëzet e pesë vjet, udhëheqësi i legjendave dhe i elitës, virtuozi Robin Sharma, u ka dhënë mësime titanëve të biznesit, superyjeve të sportit dhe mbretërve të botës së spektaklit, bazuar në një sistem revolucionar që i ka ndihmuar këta njerëz të shquar, që ambiciet e tyre më të mëdha t'i përkthejmë në rezultate të përditshme.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Në këtë botë, nuk ka grua më të bukur se ti, por puna jote është si puna e trendafilit që nuk shijon dot aromën e vet, si puna e librit që nuk di lexim. Ti je gruaja më e rendësishme në botë, jo se sytë e tu janë kopshte aziatike plot hënë, jo se buzët e tua lëvizin gjysmën e të korrave franceze të prodhimit të verës, jo se dy gjinjtë e tu janë dy diktatorët e parë që qeverisin botën e tretë, jo se trupi yt inteligjent... Kupton çfarë po them, para se ta them? Ti je gruaja më e rendësishme në botë sepse të dashuroj unë...
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Nëpërmjet bisedave thellësisht personale, Oprah Winfrey dhe Dr. Bruce Perry eksplorojnë se si ajo çka na ka ndodhur në fëmijerinë e hershme ndikon në formimin tonë si njerëz. Ata na sfidojnë të ndryshojmë llojin e pyetjeve nga "Çfarë nuk shkon me ty?" ose "Pse po sillesh në këtë mënyrë?" në "Çfarë të ka ndodhur?" Shumë prej nesh kanë përjetuar fatkeqësi që kanë pasur një ndikim afatgjatë në shëndetin tonë fizik dhe emocional. Ajo çka na ka ndodhur në fëmijëri është një parashikues i fuqishëm i rreziqeve për probleme shëndetësore në të ardhmen dhe ofron njohuri shkencore mbi modelet e sjelljes, që shumë njerëz kanë vështirësi t'i kuptojnë.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
MTK është në kohën tonë sistemi mjekësor tradicional më gjithëpërfshirës dhe më gjerësisht i përdorur në botë, me historinë më të lashtë, kulturën më të thellë, efektet më të shquara dhe zhvillimin më të shpejtë. Në periudhën e hershme para - Qin - it, MTK pati qenë futur gradualisht në zonat fqinje, si gadishullin korean..
Price: 800 Lekë
titleToAlt
1. O mëngjeset tona - poezi 1979 - "N.Frashëri" 2. Bisedë me vargjet - poezi 2001 - "M.Barleti" 3. Një jetë në shërbim të Atdheut - 2001 -"Geris" 4. Në labirintet e jetës - 2002 - "Globus R" 5. Desha të çmallesha me ty - monografi 2003 - "Globus R" 6. O kohë, mos vrapo! - prozë 2005 - "Albin" 7. Mos ma verboni diellin - (bashkautor) - 2007 - "Albin" 8. Kur mamuthët jetojnë - tregime e novela 2008 - "Albin" 9. Miti i ëndrrave - roman 2009 - "Albin" 10. Rrëfenjat e mbrëmjes - tregime 2011- "Sht.Sk. Kosta" 11. Dritehijet e nje stine - poezi 2012 - "Sht.Sk. Kosta" 12. Imazh - poezi dhe prozë 2016
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Imperator 2022
Imperator është një përshkrim historik shumë dimensional, që sjell figurën e qytetërimit që në fillimin e gjeneratës së tij, përshkrim se si u zhvilluan civilizimet, qëllimi i të cilave ishte dorëzimi i fronit në breza pasardhës, nëpërmjet një rregulli strikt - "ligji i religjionit duhet të dominonte". Për krahasim, 100 vitet e fundit kanë ndërprerë rrugëtimin e të së kaluarës të popullit Imperator, prandaj sjellja e historisë së Shqipërisë përben një domosdoshmëri për vazhdimin e rrugëtimit.
Price: 2500 Lekë
titleToAlt
Materiali faktografik në këtë studim, i zgjedhur me kujdes nga studiuesja Metila Dervishi, ndriçon mjaftueshëm vëllimin e jetës kulturore në fushën e muzikës që zhvillohet në një periudhë 64-vjeçare në Shkodër. Një material i vlefshëm edhe për muzikologët e tjerë të rinj, për krahasim me aktivitetet që janë zhvilluar në qendrat e tjera të mëdha Ballkanit.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 1060 Lekë
titleToAlt
Idromeno preferoi realizmin, jo sepse u nis të kundërshtonte artin klasik me figurat tij me proporcione të përsosura dhe frymën e tij heroike, as për të ngritur krye ndaj tematikave ekzotike dhe dramave të zbukuruara emocionale të ndonjë rryme shqiptare të artit neoklasik apo romantik. Ai ishte piktor realist, për shkak të temave dhe personazheve, që ai zgjodhi nga realiteti i Shkodrës së asaj kohe, për t'i pasqyruar në tablotë e tij, pa i zbukuruar, pa u shtuar elemente simbolike, mbinatyrore, apo ekzotike.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Ismail Qemal Vlora përgjatë gjithë jetës u shqua si një lider i shkëlqyer. Një njeri i drejtë dhe i ndershëm, i cili besonte në atë që predikonte dhe në atë që bënte. Ai ishte i duruar, këmbëngules dhe i qëndrueshëm. Ai kërkonte që t’i bindte dhe motivonte të tjerët dhe jo t’i detyronte ata drejt realizimit të synimeve të përbashkëta. Ai veproi në kohën e duhur dhe me stilin e tij të lidershipit arriti të themelonte një shtet. Ismail Qemali pati përballë pengesa thuajse të pakapërcyeshme, por me gjeninë e tij ai shpalli Pavaresinë, pa një ushtri dhe pa zhvilluar luftë. Është fati ynë që kemi pikërisht atë themeluesin e shtetit shqiptar dhe modelin par excellence ku mund të mësojmë e të frymëzohemi, për të tejkaluar sfidat e së ardhmes.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Të arrish çfarëdo që dëshiron duke shfrytëzuar dobësine kryesore të gjithkujt:dëshirën për të ndier kënaqësi. Joshja përben formën më të butë të, të pakapshme dhe efikase të pushtetit. Kjo gjë vërtetohet si në rastin e grishjes që John. F. Kennedy ushtronte ndaj mssave popullore, edhe në magjepsjen që Kleopatra i i shkaktonte Mark Antonit.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
La propagande totalitaire a marque substanticllenient l'histoire du xxc siecle. S'attachant au cas de L Albanie, Artan Fuga analyse en detail l'histoire, les demarches idcologiques, les modes de manipulation, 1'infrastructure, les principaux axe> terminologiques, le langage, la symbolique, les acteurs de la propagande totalitaire. L'Albanie presente un cas bien particulier parce qu'il s'agit d'une propagande totalitaire menee dans le cadre d'une socicte majo-ritairement de confession islamique, principalemcnt rurale, d'uii Etat totalitaire qui apres 1960 s'est retire du camp sovietique.
Price: 2790 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Price: 550 Lekë
titleToAlt
Pse disa njerëz na bëjnë të vuajmë shumë, ndërsa të tjerë na ngjallin besim në mënyrë instinktive? Pse ka njerëz që priren të kenë marrëdhënie të ndërlikuara e të dhimbshme? Cila është biokimia e dashurisë? Si mund të godasim në shenjë, kur zgjedhim njeriun e jetës? Si qënie njerëzore jemi konceptuar për të jetuar në familje e në shoqëri, për t'u lidhur, për të pasur një mënyrë sjelljeje dhe për t'u dashur me njëri-tjetrin. Lumturia jonë, në një masë të madhe, varet nga aftësia që kemi për të shkuar mirë me ata që na rrethojnë. Sot, janë të shumtë ata që bartin plagë emocionale, të cilat i pengojnë të lidhen në mënyrë të shëndetshme me mjedisin që i rrethon. Si të gjesh personin vitaminë do të të ndihmojë që të kuptosh lidhjen me prindërit, me fëmijët, me njeriun ejetës, me miqtë dhe shokët e punës dhe, në të njëjtën kohë, të kuptosh historinë tënde emocionaie. Sepse, kur njeh veten, ndihesh i lehtësuar.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
E vërteta 2022
Nëse ka diçka që më ka ndjekur pas terë jetën, edhe në kohë fatkeqësish, edhe në kohë suksesi, është pikërisht dashuria për Atdheun. Jeta në demokracinë amerikane më bëri të reflektoj mbi shumë gjëra. Kuptova që nuk duhet të hakmerremi për të shkuarën, por të punojmë për të ardhmen, të ndihmojmë përparimin dhe mbarëvajtjen e Atdheut tonë, çdo shqiptar duhet të pyesë veten ç'ka bërë dhe ç'duhet të bëjë për Shqipërinë dhe Kosovën. Së bashku kemi shumë për të bërë..
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Price: 750 Lekë
titleToAlt
Gënjen kush thotë se moria e punëve e pengon që t'u dedikohet studimeve; shtiret se ka shumë punë, i shton ato, ndërsa punë ka vetëm me veten. Une jam i lirë, Lucilio, jam i lirë dhe kudo që gjendem jam zot i vetes. Unë nuk u dorëzohem punëve, tregohem i gatshëm për to dhe nuk kërkoj justifikime për të humbur kohë. Dhe kudo që të gjendem, kridhem në mendimet e mia dhe meditoj mbi diçka të dobishme. Kur u dedikohem miqve, nuk largohem nga vetja; dhe nuk e shkoj kohën me ata me të cilët më kanë lidhur rrethanat ose ndonjë detyrim prej postit tim.
Price: 1000 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania