titleToAlt
Pse disa njerëz na bëjnë të vuajmë shumë, ndërsa të tjerë na ngjallin besim në mënyrë instinktive? Pse ka njerëz që priren të kenë marrëdhënie të ndërlikuara e të dhimbshme? Cila është biokimia e dashurisë? Si mund të godasim në shenjë, kur zgjedhim njeriun e jetës? Si qënie njerëzore jemi konceptuar për të jetuar në familje e në shoqëri, për t'u lidhur, për të pasur një mënyrë sjelljeje dhe për t'u dashur me njëri-tjetrin. Lumturia jonë, në një masë të madhe, varet nga aftësia që kemi për të shkuar mirë me ata që na rrethojnë. Sot, janë të shumtë ata që bartin plagë emocionale, të cilat i pengojnë të lidhen në mënyrë të shëndetshme me mjedisin që i rrethon. Si të gjesh personin vitaminë do të të ndihmojë që të kuptosh lidhjen me prindërit, me fëmijët, me njeriun ejetës, me miqtë dhe shokët e punës dhe, në të njëjtën kohë, të kuptosh historinë tënde emocionaie. Sepse, kur njeh veten, ndihesh i lehtësuar.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
E vërteta 2022
Nëse ka diçka që më ka ndjekur pas terë jetën, edhe në kohë fatkeqësish, edhe në kohë suksesi, është pikërisht dashuria për Atdheun. Jeta në demokracinë amerikane më bëri të reflektoj mbi shumë gjëra. Kuptova që nuk duhet të hakmerremi për të shkuarën, por të punojmë për të ardhmen, të ndihmojmë përparimin dhe mbarëvajtjen e Atdheut tonë, çdo shqiptar duhet të pyesë veten ç'ka bërë dhe ç'duhet të bëjë për Shqipërinë dhe Kosovën. Së bashku kemi shumë për të bërë..
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Price: 750 Lekë
titleToAlt
Gënjen kush thotë se moria e punëve e pengon që t'u dedikohet studimeve; shtiret se ka shumë punë, i shton ato, ndërsa punë ka vetëm me veten. Une jam i lirë, Lucilio, jam i lirë dhe kudo që gjendem jam zot i vetes. Unë nuk u dorëzohem punëve, tregohem i gatshëm për to dhe nuk kërkoj justifikime për të humbur kohë. Dhe kudo që të gjendem, kridhem në mendimet e mia dhe meditoj mbi diçka të dobishme. Kur u dedikohem miqve, nuk largohem nga vetja; dhe nuk e shkoj kohën me ata me të cilët më kanë lidhur rrethanat ose ndonjë detyrim prej postit tim.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Wabi sabi është filozofia japoneze që tregon se të gjitha gjërat janë të papërsosura, të papërfunduara dhe të përkohshme - ashtu sikundër duhet të jenë- dhe që përfshin të gjitha aspektet e jetës, nga kreativja te spiritualja. Wabi Sabi: Urtësia e papërsosurisë përshtat këtë koncept në kontekstin e jetës së përditshme dhe ofron ide se ku ta gjejmë atë, si ta shohim, përqafojmë dhe inkorporojmë në përditshmërinë tonë. Ky libër do t’ju ndihmojë të zbuloni që ju dhe jeta juaj e papërsosur jeni shumë më të mirë sesa mendoni dhe që pranimi i këtij fakti ju çon drejt një jete të lumtur dhe të përmbushur. Andaj. jini personi më i papërsosur që mund të jeni!
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Marta 2022
Të rrallë janë poetët e shqipes, të cilët e shohin botën me një shqetësim kaq të rafinuar, me një ndjeshmëri që shpesh-herë kap paroksizmin dhe që kanë me Vdekjen një afëri kaq të natyrshme. Nga kjo afëri ngjizen imazhe poetike drithërues dhe me nje fuqi të rrallë. Bjemë ndesh me një harmoni të epërme, ku ngjyra, tingulli dhe kuptimi i fjalës rrjedhin njëherësh dhe mbeten të paharrueshme.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Pasi kisha shkruar pjesën më të madhe të këtij libri, vura re se dilte shumë i vëllimshëm për shkak të përfshirjes së të dhënave dokumentare, të cilat nuk njiheshin prej lexuesve. Prandaj mendova për një zgjidhje tjetër dhe më 2005 botova një libër Kristoforidhi përmes dokumentimit. Aty janë përmbledhur punimet që kisha përgatitur deri atëherë, kushtuar këtij rilindësi, ndërsa pjesa e dytë përfshin 209 dokumente, shumica të pabotuara më parë. Më pas, më 2017, botova vëllimin thesaret për gjuhën shqipe të Shoqërisë Biblike 1815 - 1883, ku janë përkthyer trefishi i atyre dokumenteve. Kjo më mundësoi që të mos citoja të gjitha dokumentet, mbi të cilat mbështet ky libër dhe kështu u lehtësua mjaft shtjellimi.
Price: 2500 Lekë
titleToAlt
Karma 2022
Një këndvështrim i ri i konceptit të shumëperdorur dhe shpesh të keqkuptuar të karmës, i cili na drejton në rrugën e duhur për të gjetur lumturinë dhe ekuilibrin. Çfarë është karma? Shumë njerëz e perceptojnë ate si një peshore për të mirën dhe të" keqen, për virtytin dhe mëkatet. Mekanizmi që përcakton se nuk mund t'u shmangemi pasojave të veprimeve tona. Në të vërtetë, karma nuk ka të bëjë aspak me shpërblimin dhe ndëshkimin. Karma do të thotë thjesht dhe vetëm veprim: veprimi yt, përgjegjÇsia jote. Ajo nuk është një sistem i jashtëm i "krim dhe ndëshkim", por një cikël i brendshëm, i gjeneruar nga vetë ju. Akumulimi i karmës përcaktohet vetëm nga qëllimet tuaja dhe nga mënyra se si reagoni ndaj asaj që ndodh rrotull jush.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Price: 2020 Lekë
titleToAlt
Ka ditëlindjen lepurushi Ka ditëlindjen lepurushi, katër vjet i mbushi. shkruan ftesa pa përtuar nëpër fleta lakre dhe në postë i hedh pas darke, për të lajmëruar gjithë miqtë rreth e rreth. Mirëpo, nga ç'po sheh, askush s'erdhi për vizitë e bile as dhitë, që vinin çdo ditë. shumë vonë e mori vesh, e s'është për të thënë, kec - postieri, një nga një, ftesat kishte ngrënë.
Price: 350 Lekë
titleToAlt
Price: 200 Lekë
titleToAlt
Falë forcës dhe poetikës se penelit të tij, Gamonti ka arritur të sjellë të gjallë shpirtin e një prej personazheve më të paharrueshme të letërsisë së shekullit të kaluar, me një interpretim sa besnik, aq dhe origjinal e inovativ.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Lexuesit I 2021
Rreth librit Libri Lexuesit I, është përshtatur nga programi shumë i njohur kulturor i China Central TV (CCTV) i quajtur Lexuesit, dhe përfshin 16 intervista dhe lexime letrare që mbulojnë gjashtë tema. Për secilën temë, një deri në katër persona (16 të ftuar gjithsej për gjashtë tema) janë ftuar që të ndajnë përvojën e tyre personale dhe te rekomandojne tekste per lexim. Te gjashte temat jane: Takimi i paparashikuar, Shoqëria, Përzgjedhja, Dhurata, Hera e Parë dhe Lotët. Të intervistuarit janë njerëz të famshëm në letërsi, kulturë, art, tregti, shkencë dhe teknologji, etj, duke perfshirë Pu Cunxin, Liu Chuanzhi, Xu Yuanchong, Yang Liwei dhe Lu Chuan. Shumica e teksteve që ata rekomandojnë janë pjesë të tëra, ose fragmente të shkëlqyera të letërsisë bashkëkohore kineze, të tilla si Pamja e shpinës së babait, Bota e zakonshme dhe Nënës.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Thelbi i qeverisjes së vendit duhet të qëndrojë në financat.. Ndërtimi ekonomik është themeli që siguron bazën materiale për kauzën e socializmit me karakteristika kineze në epokën e re.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
"Ky libër duket si një roman me spiunë i Ian Fleming, por në fakt ka të bëjë me ngjarje të vërteta, që ndodhen gjatë fazës më të tensionuar të Luftës së Ftohtë, në fund të viteve 1950 dhe në fillim të viteve 1960. Serhii Plokhy paraqet një rrëfim tërheqës të bëmave të një vrasësi sovjetik, i cili përdori gazin helmues për të vrarë kundërshtarët e mërguar të regjimit sovjetik, gjatë kohës kur Lindja dhe Perëndimi përgatiteshin për një luftë të gjithanshme. Libri i Plokhy-t, me hulumtime të imtësishme, hedh dritë mbi vrasjet e vazhdueshme politike, të kryera nga regjimi sovjetik, edhe pas vdekjes së Stalinit, në vendet e huaja. Një vepër e mrekullueshme si për studiuesit, ashtu edhe per fansat e romaneve me spiunazh."
Price: 1300 Lekë
titleToAlt
Në këtë vëllim janë përfshirë poezitë shqip që autori i ka shkruar në Itali dhe i ka botuar të përkthyera në italisht (nga ai vetë) në librat "La manutenzione delle maschere" dhe "The Vanishing Twin", si edhe poezi të tjera botuar në shtypin italian, por ka edhe tekste të pabotuara. "The Italian Job": titulli nënkupton një punë të kryer jo nën dritën e diellit, një aferë të pisët, do të thoshim.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
E njohim të gjithe. Por, a e njohim vërtetë? Marka e saj gjendet nëpër pjata, filxhane, Çajnikë, rroba. madje edhe nëpër shishet e xhinit. Pullat me imazhin e saj janë të vetmet që nuk kanë nevojë për emrin e shtetit që i ka emetuar. Stili i saj, çanta e vogël tek gjunjët dhe kostumet pastel e kanë bërë një ikonë globale.Çdo lëvizje apo vështrim i saj vëzhgohet, studiohet dhe analizohet. Shumë janë përpjekur t'ia eksplorojnë jetën intime dhe personalitetin, por mbretëresha e Anglisë, pas thuajse shtatëdhjëtë vitesh mbretërim e nentëdhjëtë e pesë vite jete, vazhdon të mbetet një mister për këdo që përpiqet ta lexojë.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Ka lindur në Vlorë, më 5 shtator 1942. Pasi mbaroi gjimnazin "Ali Demi" me rezultate shumë të mira, përfundoi "Shkëlqyeshëm" studimet për Farmaci në USHT. Ka punuar si farmacist, si drejtues dhe mësues e pedagog i shumë" brezave të farmacistëve. Ka shkruar mjaft tekste mësimore, ndërëkohë botoi edhe librin "Si të përdoren barnat në shtëpi", i pari i këtij lloji në vendin tonë.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
...Te satira politike e Fishtës, përmbajtja paraqitet si një rast ose si lehtësi për një lloj të veçantë të ushtrimit formal të gjuhës. Në këtë kuptim edhe vepra "Gomari i Babatasit" nuk mund të jetë një alegori e tranzicionit apo e transdiktaturave, përkundrazi, janë tranzicioni dhe transdiktaturat ato që vazhdojnë ta bejnë alegorike veprën.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Një përmbledhje e veçantë me tregime të shkurtra, që mund të lexohet edhe si ëroman lirik. Copzat e kujtimeve të fëmijerisë thuren këndshëm në një të tërë me zërin e një vogëlusheje, Jing Cusë. Rrëfimi fillon në vitin 1926, kur ajo ishte shtatë vjeçe dhe vazhdon derisa mbush trembëdhjetë vjeç. Paralelisht me zhvillimin e ngjarjeve shtohen edhe aftësitë e saj për të kuptuar botën. Kornizën e rrëfimit e përbejnë ndodhitë familjare, por ftymën e gjakun ia japin vëzhgimet e saj të hollësishme mbi njerëzit dhe gjërat që e rrethojnë.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Konceptin "Laborator i ideve" e kam përdorur thjesht si emërtim të një metode pune që synon ndjekjen në mënyrën sa më sistematike të mundshme të realitetit, të ideve, përdorimin e saj si një "trampolinë mendore" reflektimi dhe projektesh të reja studimore. Thënë ndryshe, si një tip të ri ditari, jo ngjarjesh, por idesh, përvojash, problemesh dhe dukurish, që kanë nevojë për elaborim dhe vlrësim.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Antistres 2022
Botime: • Për fëmijën tuaj • Udhërrëfyesi i adoleshencës • Të rinjtë, faktorët e riskut dhe jetesa e shëndetshme • Platforma Kombëtare :'Gruaja, Familja, Shoqëria" • Barazia gjinore në politikë, një domosdoshmëri për shoqërinë shqiptare • Antistres, këshilla e njohuri praktike
Price: 1000 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania