titleToAlt
Studimet moderne janë duke e konfirmuar urtësinë e vjetër që emocionet janë të pandashme nga shëndeti dhe fiziologjia jonë. Emocionet e shtypura sjellin stres që mund të çoje në sëmundje. Në këtë libër, nga më të shiturit ndërkombëtarisht, Gabor Maté bazohet në të dhënat më të fundit shkencore, në dekadat e tij të përvojës si mjek dhe në historitë e njerëzve të famshëm, duke përfshirë ato të Lou Gehrig, Lance Armstrong, Gilda Radner dhe Ronald Reagan, për të ekzaminuar rolin që stresi i fshehur luan në një sërë sëmundjesh duke përfshirë sëmundjen e zemrës, diabetin, sindromën e zorrës së irrituar, sklerozën e shumëfishtë, artritin dhe kancerin.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
..Në Londër, pjesën më të madhe të kohës e kaloi duke diskutuar për Shqipërinë. Shumica e njerëzve në Britani, Amerikë dhe BRSS, po qe se iu shkonte mendja ndonjëherë për Shqipërinë, e përfytyronin si një vend të egër në një cep të Europçs, një vend pothuajse mitik pa lidhje me pjesën tjetër të botës. Por Shqipëria, e futur mes Jugosllavisë, Greqisë dhe Adriatikut, do të bëhej një çelës në fushëbetejën e Luftës së Ftohtë.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Gruaja, që i vuri vulën një epoke: portreti i Kancelares së Parë Federale. Angela Merkeli dha dorëheqjen nga detyra, megjithëse askush nuk do t'ia kishte refuzuar dot të drejtën për një kandidim të ri. E bëri këtë vullnetarisht dhe jo vetëm për këtë arsye është një dukuri që bën përjashtim. Gjashtembëdhjetë vite si kancelare ajo e ushtroi detyrën më të rendësishme të politikës gjermane, aq gjatë sa para saj vetëm Helmut Kohli dhe prapëseprapë mbeti në shume drejtime një enigme për kundershtarët dhe perkrahesit e vet. Nga i vinte kjo forcë kembëngulëse? Nëse Merkeli, siç pretendohet shpesh, qeverisi faktikisht vetëm në menyrë pragmatike, pa ideologji dhe deri pa vizion, si mundi vendi të ndryshojë aq shumë nën regjinë e saj?
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
...Gjuha shqipe u dha shumë prej te ashtuquajturve 'grekë' dhe 'turq' një mjet të përbashkët komunikimi dhe ndonjeherë një ndjenjë të përbashkët solidariteti, e cila mund të kapërcente ndarjen fetare dhe shpesh minonte fushatat e sulltanit. Me kalimin e kohës, shqiptarët u ndanë midis atyre që ndiqnin çështjen greke dhe atyre që ndoqën sulltanin. Ushtritë otomane në Ballkan i varën shumë shpresat te luftetarët shqiptarë, të krishterë dhe myslimanë, të kontraktuar me një pagë mujore dhe Porta e Lartë shqetësohej me të drejtë rreth pamundësisë për të besuar tek ata. Shqiptarët etnikë gjithashtu ishin në qendër të kryengritjes greke.
Price: 2200 Lekë
titleToAlt
Pyetje: Si e mbajmë mendjen në vend ne mjekët? Përgjigjia: Mësojmë të ushqejmë hipokrizinë. E kështu, unë punoja sa më dilte shpirti. Në fillim mësova ta zbusja shqetësimin tim - pishtari që më pati drejtuar rrugën në këtë mision. Pastaj u bëra mjeshtër i kanuneve të mbijetesës profesionale: mos u përfshi - mos lejo që pacientët të kenë shumë rëndësi për ty.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Gjatë këtyre tri dekadave të fundit të epokës së internetit, teknologjia e informacionit dhe drejtimet tekniko-shkencore të lidhura me të, si: elektronika, informatika, robotika dhe telekomunikimi, kanë shënuar një përparim të pandalshëm. Shpikje të tilla si kompjuteri personal, interneti, tregtia elektronike, telefonat e mençur, rrjetet shoqërore virtuale e shumë dukuri të tjera, kanë sjellë ndryshime të mëdha në kulturën dhe komunikimin tonë të përditshëm. Nga ana tjetër, paralelisht, hyrja e vrullshme e fjalëve angleze ka qenë e pakontrolluar, sidomos në gjuhën e folur. Problemet e mospërshtatjes së fjalëve të huaja po vihen re edhe ne botime, madje edhe në tekstet shkollore që kanë ndikim të drejtperdrejtë në formimin gjuhësor dhe shkencor të të rinjve e të rejave.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Ky libër atipik i Ben Blushit përmbledh 41 histori njerëzish të ndryshëm, në formën e rrëfimeve dhe sekreteve të jetës së tyre. Autori ka fotografuar të gjitha personazhet e tij, duke shoqëruar fotografinë bardhezi me përshkrimin dhe dialogun artistik, që ka zhvilluar me secilin prej tyre. Personazhe si Robert Ndrenika, Ismail Kadare, Monika Lubonja, Viktor Zhusti, Dren Abazi, Bojken Lako, At Nikolla Marku, Mynever Shuteriqi, Frederik Ndoci, Edmond Tupja, nipi i Ismail Qemalit, nipi i Faik Konicës etj, vijnë në një dritë të panjohur më parë.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Ky libër që përmban më shumë se 100 situata të përditshme, tregon se si të kuptoni sjelljen e fëmijës tuaj, të zbuloni se çfarë qëndron pas saj dhe të vini në jetë, me besim, zgjidhjet më të mira. Gjatë leximit do të me çastet kyçe, përmes të cilave kalon fëmija juaj nga mosha 2 deri në 7 vjeç, duke ju ndihmuar të përballoni disa nga shqetësimet kryesore, si: shpërthimet e zemëratës, rivaliteti mes vëllezërve e motrave, problemet e gjumit, siguria e nevojshme në internet dhe shumë të tjera.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Duke mbuluar periudhën e jashtëzakonshme të rritjes dhe të zhvillimit mendor të fëmijës nga lindja deri në moshën gjashtë vjeç, ky libër i sukseshëm Montesori që u drejtohet prindërve, përmban veprimtari praktike dhe përshkruan e këshillon për çdo fazë të zhvillimit të fëmijës.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
"...Mahmud Dervish vjen në këtë perzgjedhje fine, me poezi të ngarkuara, sa me shijen për të bukurën, sa me dashurinë për vendin e njeriun aq edhe me dëshirën për të vepruar, për t'i mbrojtur këto vizione. Poezia e tij bart qytetërim dhe iluminim të brendshëm. Ajo vjen si një lumë që ligjëron, gati - gati si narracion, që poeti e asimilon me një fuqi estetike kaq të madhe, saqë na e paraqet në rrafshin e një poezie elitare.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër janë përmbledhur receta të cilat ne i përdorim në familjen tonë prej dy vitesh dhe na kanë transformuar jetën në të gjitha aspektet. Kemi humbur 20 kilogram secili nga ne, na kanë ndihmuar me nivelet e ankthit, na kanë bërë të jemi njerëz energjik dhe të motivuar. Një ndër dilemat qe na shoqëron gati çdo ditë është “Çfarë do hamë sot?”. Në 55 recetat tona ti ke variante të shpejta dhe të shëndetshme, të ndara në kategori sipas vakteve për mëngjesin, drekën, darkën dhe mesvaktet. Recetat janë shumë të thjeshta dhe ekonomike, të gjitha të ilustruara me foto të përbërësve dhe të gatimit përfundimtar gjithashtu.
Price: 2400 Lekë
titleToAlt
Kleopatra 2022
Fitues i Çmimit 'Pulitzer', libri "Kleopatra" sjell në jetë gruan më intriguese të historisë së botës: Kleopatrën, mbretereshën e fundit të Egjiptit. Pallati i saj vetëtinte nga oniksi, gurët e çmuar dhe floriri, e megjithatë ishte edhe më i pasur në intriga politike dhe seksuale. Përmbi gjithçka, Kleopatra ishte një stratege mendjehollë dhe negociatore e lindur. Kleopatra shfaqet se ka marredhënie seksuale vetëm me dy burra, Jul Cezarin dhe Mark Antonin. Te dy ata ishin të martuar me gra të tjera. Me Cezarin ajo pati një djalë, ndërsa pas vrasjes së tij pati edhe tre të tjerë. Tashmë ishte sunduesja më e kamur në gjithë Mesdheun. Marrëdhenia me Antonin çimentoi statusin e saj si gruaja më me shumë ndikim në atë kohë. Kleopatra vdiq tridhjetë e nëntë vjeçe, një brez para lindjes së Krishtit. Gjëma ia rriti famën. Fundi i Kleopatrës ishte i papritur dhe i bujshëm. Qe prej asaj kohe, figura e saj hodhi rrënjë në imagjinatën tonë. Shumë njerëz kanë folur për të, përfshirë dramaturgët dhe poetët më të mëdhenj.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
“Në garë me veten" vjen në formën e një udhërrëfyesi që mban plot mësime jete, të nxjerra nga një përvojë e gjatë dhe përballje sfiduese. Historitë nga jeta e Ermalit, do t'ju bëjnë të kuptoni se edhe personazhet publike ngrohen nga i njëjti diell dhe mbrohen prej të njëjtit shi. Plagët janë aty, por ka gjithnjë formula magjike për t'i shëruar ato. Bekimet më të mëdha do të vijnë prej fitoreve më të vështira. Të gjitha paragjykimet, barrierat që ju vendos shoqëria, mund të kapërcehen, duke i qëndruar besnik zërit të brendshëm dhe së vërtetës suaj personale. E vetmja gjë që ka kufi, është koha që na ofrohet në dispozicion si qënie njerëzore për të qëndruar në këtë planet. Nisur nga ky fakt i patjetërsueshëm, lipset që të shtypni gazin dhe t'i jepni vlerë çdo minute që jetoni.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Mundësitë psikologjike të njeriut, kapaciteti i tij shpirtëror, ndjesor apo intelektual janë të pakufishëm dhe shpeshherë nuk iu nënshtrohen ligjësive të logjikës, racionalitetit. Pikërisht këtu inkuadrohet libri i ri i Bilal Kolës, i cili është një veteksplorim dhe një përpjekje për të vetëpërmirësuuar veten dhe si i tillë, konsiderohet si një nga trendet më të rëndësishme sot në botën e zhvilluar. Të lodhur nga vargonjtë e racionalizmit, procedurave, arsyes dhe teknikaliteteve, njerëzit po kërkojnë forma alternative të vetëpërmirësimit, të vetaktualizimit, të zhvillimit personal apo të zhvillimit të rolit të tyre, të vendit të tyre në shoqëri, komunitet apo në vetë ekzistencën.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Ky është libri më i shitur i cili do t'ju mësojë teknikën që ju duhet për të qenë më të efektshëm dhe m vetëmbështetës me femijët tuaj. I çmuar dhe lavdëruar nga prindërit e profesionistët anembanë botës, qasja realiste dhe e respektueshme e Adele Faber-it dhe Elaine Mazlish-it i bën marrëdheniet me fëmijët e të gjitha moshave më pak stresuese dhe më të kënaqshme. Këtu, këto ekspertë që kanë fituar çmime na japin mendimet dhe sugjerimet e tyre më të fundit, mbështetur në komente të marra gjatë viteve.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
Për më shumë se njëzet e pesë vjet, udhëheqësi i legjendave dhe i elitës, virtuozi Robin Sharma, u ka dhënë mësime titanëve të biznesit, superyjeve të sportit dhe mbretërve të botës së spektaklit, bazuar në një sistem revolucionar që i ka ndihmuar këta njerëz të shquar, që ambiciet e tyre më të mëdha t'i përkthejmë në rezultate të përditshme.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Në këtë botë, nuk ka grua më të bukur se ti, por puna jote është si puna e trendafilit që nuk shijon dot aromën e vet, si puna e librit që nuk di lexim. Ti je gruaja më e rendësishme në botë, jo se sytë e tu janë kopshte aziatike plot hënë, jo se buzët e tua lëvizin gjysmën e të korrave franceze të prodhimit të verës, jo se dy gjinjtë e tu janë dy diktatorët e parë që qeverisin botën e tretë, jo se trupi yt inteligjent... Kupton çfarë po them, para se ta them? Ti je gruaja më e rendësishme në botë sepse të dashuroj unë...
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Nëpërmjet bisedave thellësisht personale, Oprah Winfrey dhe Dr. Bruce Perry eksplorojnë se si ajo çka na ka ndodhur në fëmijerinë e hershme ndikon në formimin tonë si njerëz. Ata na sfidojnë të ndryshojmë llojin e pyetjeve nga "Çfarë nuk shkon me ty?" ose "Pse po sillesh në këtë mënyrë?" në "Çfarë të ka ndodhur?" Shumë prej nesh kanë përjetuar fatkeqësi që kanë pasur një ndikim afatgjatë në shëndetin tonë fizik dhe emocional. Ajo çka na ka ndodhur në fëmijëri është një parashikues i fuqishëm i rreziqeve për probleme shëndetësore në të ardhmen dhe ofron njohuri shkencore mbi modelet e sjelljes, që shumë njerëz kanë vështirësi t'i kuptojnë.
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
MTK është në kohën tonë sistemi mjekësor tradicional më gjithëpërfshirës dhe më gjerësisht i përdorur në botë, me historinë më të lashtë, kulturën më të thellë, efektet më të shquara dhe zhvillimin më të shpejtë. Në periudhën e hershme para - Qin - it, MTK pati qenë futur gradualisht në zonat fqinje, si gadishullin korean..
Price: 800 Lekë
titleToAlt
1. O mëngjeset tona - poezi 1979 - "N.Frashëri" 2. Bisedë me vargjet - poezi 2001 - "M.Barleti" 3. Një jetë në shërbim të Atdheut - 2001 -"Geris" 4. Në labirintet e jetës - 2002 - "Globus R" 5. Desha të çmallesha me ty - monografi 2003 - "Globus R" 6. O kohë, mos vrapo! - prozë 2005 - "Albin" 7. Mos ma verboni diellin - (bashkautor) - 2007 - "Albin" 8. Kur mamuthët jetojnë - tregime e novela 2008 - "Albin" 9. Miti i ëndrrave - roman 2009 - "Albin" 10. Rrëfenjat e mbrëmjes - tregime 2011- "Sht.Sk. Kosta" 11. Dritehijet e nje stine - poezi 2012 - "Sht.Sk. Kosta" 12. Imazh - poezi dhe prozë 2016
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Imperator 2022
Imperator është një përshkrim historik shumë dimensional, që sjell figurën e qytetërimit që në fillimin e gjeneratës së tij, përshkrim se si u zhvilluan civilizimet, qëllimi i të cilave ishte dorëzimi i fronit në breza pasardhës, nëpërmjet një rregulli strikt - "ligji i religjionit duhet të dominonte". Për krahasim, 100 vitet e fundit kanë ndërprerë rrugëtimin e të së kaluarës të popullit Imperator, prandaj sjellja e historisë së Shqipërisë përben një domosdoshmëri për vazhdimin e rrugëtimit.
Price: 2500 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania