Buy this product
700 Lekë

Një hero i kohës sonë ( Published by: Dituria in 2017 )

Translator:  Kujtim Ymeri

Romani trajton fatin e personalitetit të njeriut në Rusinë e viteve '30 të shekullit XIX. Figura e Pecorinit në romanin Një hero i kohës sonë të Lermontovit, përbën thelbin e veprës dhe është përfaqësues tipik i të riut intelektual, plot aftësi, dhunti e aspirata, që shoqëria e bluan në mokrat e kotësisë, egoizmit dhe cinizmit. Peçorini, sikurse edhe Eugjeni Onjegini i Pushkinit, të sjellin ndër mend qartësisht antiheronjtë bajronianë të fillimshekullit XIX. Këta libra u bënë burim frymëzimi edhe për kryeveprat e Tolstoit dhe të Dostojevskit, dhe i paraprinë në mënyrë brilante prozës ekzistencialiste të shekullit XX. Satirë e hidhur e kohës së vet, po aq sa edhe një përsiatje që i qëndron kohës për mbijetesën në një univers të veçuar dhe absurd, Një hero i kohës sonë është vepër e rrallë në letërsinë ruse dhe në botën moderne.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 217 43 1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 190
  • Book dimensions: 140 x 210 x 17 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania