Faqja e autorit

Nikos Kazantzakis


Nikos Kazanzaqis , 18 February 1883 - 26 tetor 1957) ishte një shkrimtar grek, i njohur për romanet e tij, të cilat përfshijnë Zorba greke (botuar 1946 si Jeta dhe Times e Alexis Zorbas), Krishtin Recrucified ( 1948), Captain Michalis (1950, e përkthyer "Liri ose vdekje), dhe Temptation i fundit i Krishtit (1955). Ai gjithashtu shkroi drama, libra udhëtimi, kujtime dhe ese filozofike të tilla si shpëtimtarët e Perëndisë: Ushtrimet Shpirtërore. Njohur universalisht si një gjigant i letërsisë moderne greke, Kazanzaqis u propozua për çmimin Nobel në Letërsi në nëntë vite të ndryshme.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania