Buy this product
1000 Lekë

Ndërkombëtarët ( Published by: Tirana Times in 2016 )

Author:  Ylljet Aliçka

“ Si përgjatë makthit të partisë unike ashtu dhe nën anarkinë liberale që e zëvendësoi atë,e njëjta shpërbërje morale që i zhvlerëson personazhet e Aliçkës. Absurdi me të gjitha format e tij që të çon tinëzisht drejt poshtërsisë."-Jean SouMin, “Le Monde" "Trembëdhjetë tregime nga ku kupton se ideologjia s'është veçse një guaskë boshe.''-Pierre Hazan, “Le Temps" “Shumë shpejt Aliçka po shndërrohet në një nga tregimtarët më në zë të paskomunizmit. Për dobësitë njerëzore dhe qëndrimin ndaj pushtetit Aliçka tregon për Shqipërinë më shumë se sa gjithë ç'është botuar në Poloni. Nën penën e tij mund të ndodhë gjithçka...”Mylada Jedrysik, “Gazeta Wyborcza" “Një venë tragji-komike që provokon një qeshje të hidhur."-Stefano Pasta. “Corriere Della Sera” “Si te tregimet e Heminguejit, në librat e Aliçkës mbizotëron dialogu, habia, racionalja...”-Filip Simeçek "Cultura.cz" "Tregime të shkurtra të një letërsie të madhe."-Ryszard Kapuscinski, Varshavë “Nën groteskun e kapur me elegancë, shqiptarët në librin e Aliçkës na shfaqen të natyrshëm..."-Hans Georg Herman, "Frankfurter Allgemine Zeitung"

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Tirana Times (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-43-98-0-2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 178
  • Book dimensions: 144 x 203 x 15 mm

More About the Author

Ylljet Aliçka -

Ylljet Aliçka ka lindur në Tiranë, më 23 qershor 1951. Ka marrë gradën shkencore "Doktor i Shkencave Didaktike", më 1989, dhe titullin "Profesor i Asociuar", më 1993. Ka kryer detyra profesionale : mësues në fshatrat e rrethit të Matit, 1973-1983 ; redaktor pranë Shtëpisë Botuese të Librit Shkollor, ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania