Buy this product
1000 Lekë

Nata në Sion ( Published by: Toena in 2016 )


"Nata në Sion", një rikonstruksion artistik i realiteteve historike të fokusuara në natën e gjatë aziatike mbi kombin tonë dhe pasojat fatale si tjetërsimi deri në bjerrjen dhe humbjen e identitetit apo në turqizim, që kushtëzohet nga pushtimi i gjatë represiv e rrënues në çdo pikëpamje, ku tipare si fryma e stilit përveçësues, teknikat e shkrimit të përdorura jo vetëm janë të konsoliduara si të tilla, porse janë me theks realist dhe surrealist; gërshetimi i tyre pasurohet edhe me elemente të botës së përrallës, të legjendave, gojëdhënave, aq sa të krijohet përshtypja që autori ka njohje të thellë për temën dhe se ka studiuar e përvetësuar, mbase deri në kufijtë e shterimit, gjithçka ka mundur të kërkojë e të gjejë në literaturën historike, kulturore e artistike të periudhës së gjatë, tonën apo dhe të huajën, a në letërsinë gojore të traditave shqiptare, por dhe ato turke për të njohur deri në detaje psikologjinë dhe metodat bizantine të pushtimit e te nënshtrimit të popullit tonë në dinamikën e tyre drejt sofistikimit në Natën e gjatë aziatike.Romanin, përveçse një sukses të ri të autorit Gjuravçaj, do ta quaja edhe si një libër referencial e mjaft aktual.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Toena (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-205-65-0
  • Format: Hardcover
  • Page nr.: 376
  • Book dimensions: 136 x 205 x 23 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania