Buy this product
700 Lekë

Monarkia kundër Republikës ( Published by: Naimi in 2011 )


Në këtë libër autorja zbulon rrethanat historike dhe burimet e shkruara për modifikimin e njëanshëm dhe vullnetar të kufijve të Shqipërisë në pjesën e Shën Naumit, duke përfshirë dhe zbulimin, krahasimin e stabilizimin e tekstit të marrëveshjes midis dy kryeministrave pa pushtet, Zog e Pashiq. Në studimin tjetër përfshirë në këtë libër, gjithashtu, me karakter monografik, me temë për historinë e sistemit politik në Shqipëri, një histori nga më të komplikuarat dhe të padeshifrueshmet, që përmban brenda një shekulli mbretërinë e pashpallur, principatën e trashëgueshme, pashallëqet dhe republikat paradoksale autonome brendashqiptare, republikën e pashpallur me një kryesi kolektive shteti, republikën e shpallur, mbretërinë e shpallur, rikthimin në nënshtet, regjencën, republikën ateiste të komunistëve, republikën e parë parlamentare, republikën e dytë parlamentare, ndërprerë të gjitha këto prej dhjetëra episodesh e vegimesh monarkike të kohëpaskohshme deri në vitet e fundme.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Naimi (2011)
  • Published in: 2011
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-109-04-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 312
  • Book dimensions: 140 x 205 x 20 mm

More About the Author

Monika Shoshori Stafa -

All rights reserved. © 2015 Library Albania