Blije këtë produkt
1000 Lekë

Moderniteti i lëngët ( Botuar nga: Pika pa sipërfaqe në 2017 )

Autori:  Zygmunt Bauman
Përkthyesi:  Dritan Xhelo

Në këtë tekst të rëndesishëm, Zygmount Bauman fut një koncept që e ka përkufizuar më shumë se çdo koncept tjetër fizionin e tij për shoqëritë bashkë kohore: moderniteti i lëngët. Tranzicioni nga moderniteti “i ngurtë” në atë të lëngët, është zhvendosja nga një botë në të cilën njerëzit përpiqeshin të krijonin struktura të ngulitura e të mirërenditura, në një botë ku vetë idetë e rendit dhe stabiliteti nuk kanë më kuptim, një botë në të cilën ndryshimi është e vetmja qendrueshmëri dhe pasiguria e vetmja siguri. Njëqind vjet më parë me qënë modern nënkuptonte përpjekjen drejt përsosmërise; sot nëkupton një modernizim kompulsiv të përhershëm pa kurrëfarë përfundimi të dukshëm apo të dëshirueshëm.

Çmimi: 1000 Lekë
Blije këtë produkt
1000 Lekë

Detajet e Librit

  • Shtëpia Botuese: Pika pa sipërfaqe (2017)
  • Botuar në: 2017
  • Gjuha e publikimit: Shqip
  • ISBN-13: 978-9928-185-39-6
  • Formati: me kapak të hollë
  • Nr. faqe: 310
  • Përmasat e librit: 140 x 210 x 20 mm

Njihu me Autorin

Zygmunt Bauman -

 
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania